Blog Mazeer

Berita Terkini Hiburan Sensasi

PRODUK TERBAIK SUAMI ISTERI
Latest Post

Tinggal di rumah baru sangat mengujakan. Jadi, sebelum anda benar-benar mahu menduduki ruma tersebut, ada baiknya anda ikuti nasihat ini.

Tips ini sesuai diguna pakai untuk rumah sewa yang dah lama ditinggalkan kosong atau rumah yang baru siap.

Tips Pindah Rumah Baru

1. Azan

Melaungkan azan ketika pertama kali masuk rumah baru. Ia juga baik bagi bangunan yang telah lama ditinggalkan dan tidak dihuni oleh sesiapa. Dalam sebuah hadis, Rasulullah s.a.w. pernah memberitahu bahawa sekiranya sesebuah bangunan (premis/rumah) itu terlalu lama dikosongkan (tanpa penghuni) ianya akan dimasuki sejenis makhluk halus (jin yg dikenali sbgai Al-'Ammar) yang suka tinggal di rumah yang tidak berpenghuni.

2. Membaca surah Al-Baqarah

Sebuah hadis yang diriwayatkan oleh Abu Hurairah r.a., Rasululuuah s.a.w. bersabda yang bermaksud; "Janganlah kamu jadikan rumahmu seperti kubur (hanya untuk tidur), sesungguhnya syaitan akan lari dari rumah yang dibacakan Surah Al-Baqarah." Selalunya bila masuk rumah baru kita hanya membaca Yaasiin sahaja. Sepatutnya Surah Al-Baqarah yang menjadi pilihan untuk dibaca apabila memasuki rumah baru.

3. Banyakkan Solat dan Membaca Al-Quran

Dalam sebuah hadis lain pula, Rasulullah s.a.w. juga menggalakkan agar kita memperbanyakkan solat dan membaca Al-Quran di dalam rumah atau bangunan yang baru diduduki. Baginda bersabda yang bermaksud: "Sinarilah rumahmu dengan memperbanyakkan solat dan membaca Al-Quran." (hadis riwayat Al-Baihaqi)

4. Baca Surah Yassin, Al-Fatihah dan Al-Ikhlas

Amalkan membaca surah Yassin setiap malam terutamanya 7 malam pertama anda menduduki rumah atau bangunan. Baca juga surah Al-Fatihah sebanyak satu kali, surah Al-Ikhlas 3 kali, selawat ke atas nabi sebanyak 7 kali, ayat Kursi sekali, tetapi di ayat terakhir bacalah sebanyak 7 kali.

5. Pagar Rumah Secara Islam

Perbuatan memagar rumah dengan menanam atau menggantung sesuatu di penjuru atau sudut-sudut tertentu di rumah atau bangunan yang diduduki dengan kepercayaan bahawa benda tersebut akan menjaga dan memelihara keselamatan penghuninya adalah perbuatan yang bertentangan di sisi Islam. Bagaimana pun ada cara yang dibolehkan dan digalakkan mengikut ajaran Islam. Caranya ialah dengan 'memagar rumah' dengan merenjis air Yassin di sekeliling rumah.

Ikut panduan berikut: 

Ambil air kemudian baca surah Al-Fatihah, ayat Kursi, Surah 3 Kul (Al-Ikhlas, Al-Falaq dan Al-Nas). Kemudian tiup ke dalam air tersebut perlahan-lahan hingga habis nafas. Setelah itu, jirus dan renjiskan air tersebut ke setiap penjuru rumah dengan mulai dengan penjuru yang terletak di sebelah kanan dan penjuru seterusnya, mengikut arah berlawanan jarum jam.

Lelaki yang Mengamuk di JPJ Mati Ditembak | Seorang lelaki yang pernah viral kerana mendakwa dirinya dianiaya JPJ dikhabarkan telah maut akibat ditembak dengan 6 das tembakan.

Dikhabarkan, Amin Beyond carwash mati ditembak di Jalan Dato Kramat hadapan kedai motosikal Ducati berdekatan Gama. Sebanyak 6 das tembakan.

Arwah antara aktivis yang aktif mempertahankan kampung melayu dan gerai-gerai melayu yang dirobohkan oleh majlis tempatan seperti MBPP Moga jasa-jasa arwah akan dikenang oleh orang Melayu.

Berikut merupakan berita yang tersebar:

Lelaki Mengamuk di JPJ Maut Ditembak 7 Das Tembakan

Kalau anda masih ingat dengan wajah ini, Allahyarham pernah viral akibat tindakan beraninya 'menyerang' Ibu Pejabat JPJ Bt Uban kerana dikatakan tidak berpuas hati dengan status kenderaaan yang telah dilupuskan.

Allahyarham telah kembali ke rahmatullah akibat dibunuh dengan 6 das tembakan dalam satu kejadian berkampiran Komtar, Penang lebih kurang jam 4 pagi. Allahyarham Amin meninggal dunia di tempat kejadian.

Salam takziah untuk seluruh ahli keluarga Allahyarham Amin dan semua sahabat.

Al-fatihah.

Lelaki yang Mengamuk di JPJ Mati Ditembak

Lelaki yang Mengamuk di JPJ Mati Ditembak

Lelaki yang Mengamuk di JPJ Mati Ditembak

Lelaki yang Mengamuk di JPJ Mati Ditembak

Pelajar dan bekas pelajar gaduh beramai-ramai ketika sukan tahunan sekolah di Tawau | Polis menahan sembilan remaja termasuk lapan pelajar sebuah sekolah menengah dekat sini, semalam, selepas terbabit dalam pergaduhan beramai-ramai ketika sukan tahunan sekolah itu berlangsung pada 4 Februari lalu.

Semua pelajar yang berusia antara 15 hingga 17 tahun dengan seorang lagi bekas pelajar sekolah itu yang berusia 18 tahun, ditahan secara berasingan pada 8 dan 9 Februari lapor BH Online.

Punca sebenar pelajar bergaduh beramai-ramai ketika sukan tahunan sekolah di Tawau

Difahamkan, dalam kejadian pada jam 12.30 tengah hari pada Khamis minggu lalu, pergaduhan dikatakan tercetus selepas acara sukan selesai membabitkan lapan pelajar dan seorang bekas pelajar di luar kawasan sekolah berhampiran pondok bas.

Rakaman pergaduhan yang berdurasi selama 38 minit itu, dipercayai bermotifkan dendam lama selain berlaku perselisihan faham antara pelajar terbabit, turut viral di Facebook dan aplikasi WhatsApp.

Ketua Polis Daerah Tawau, Asisten Komisioner Fadil Marsus, berkata semua mereka ditahan dalam lokasi berasingan.

“Mereka ditahan untuk siasatan lanjut mengikut Seksyen 147 Kanun Keseksaan kerana merusuh dan dilepaskan dengan jaminan polis selepas keterangan diambil.

“Polis juga meminta kepada orang ramai, jika ada kejadian seperti ini segera laporkan kepada polis tanpa menunggu ia viral di laman sosial,” katanya dalam kenyataannya di sini, sebentar tadi.

Tonton video pelajar bergaduh selepas tamat acara sukan di Tawau di bawah.

Sebagai tanda protes, bendera BN digantung terbalik oleh Ahli UMNO Kedah | Tindakan ahli UMON yang menggantung bendera Barisan Nasional (BN) secara terbalik mencetuskan kontroversi dan mengejutkan seluruh negara.


Jom kita saksikan gambar-gambar sekitar Kedah yang dibanjiri dengan bendera BN terbalik.

BENDERA BN TERBALIK DI SEKITAR KUALA KEDAH

Bendera BN digantung terbalik oleh Ahli UMNO di sekitar Kedah

Sebagai tanda protes, bendera BN digantung terbalik oleh Ahli UMNO Kedah


Sebagai tanda protes, bendera BN digantung terbalik oleh Ahli UMNO Kedah

Sebagai tanda protes, bendera BN digantung terbalik oleh Ahli UMNO Kedah

BENDERA BN TERBALIK DI SEKITAR KUPANG, BALING

Sebagai tanda protes, bendera BN digantung terbalik oleh Ahli UMNO Kedah

Sebagai tanda protes, bendera BN digantung terbalik oleh Ahli UMNO Kedah

Sebagai tanda protes, bendera BN digantung terbalik oleh Ahli UMNO Kedah

BENDERA BN TERBALIK DI SEKITAR BAKAR BATA, ALOR SETAR

Sebagai tanda protes, bendera BN digantung terbalik oleh Ahli UMNO Kedah

Sebagai tanda protes, bendera BN digantung terbalik oleh Ahli UMNO Kedah

Sebagai tanda protes, bendera BN digantung terbalik oleh Ahli UMNO Kedah

BENDERA BN TERBALIK DI SEKITAR YAN

Sebagai tanda protes, bendera BN digantung terbalik oleh Ahli UMNO Kedah

Sebagai tanda protes, bendera BN digantung terbalik oleh Ahli UMNO Kedah

Sebagai tanda protes, bendera BN digantung terbalik oleh Ahli UMNO Kedah

Sebagai tanda protes, bendera BN digantung terbalik oleh Ahli UMNO Kedah

Sebagai tanda protes, bendera BN digantung terbalik oleh Ahli UMNO Kedah

BENDERA BN TERBALIK DI SEKITAR KUBANG PASU

Sebagai tanda protes, bendera BN digantung terbalik oleh Ahli UMNO Kedah

Sebagai tanda protes, bendera BN digantung terbalik oleh Ahli UMNO Kedah

Sebagai tanda protes, bendera BN digantung terbalik oleh Ahli UMNO Kedah

Sebagai tanda protes, bendera BN digantung terbalik oleh Ahli UMNO Kedah

Sebagai tanda protes, bendera BN digantung terbalik oleh Ahli UMNO Kedah

Ahli UMNO Kedah gantung bendera BN terbalik sebagai tanda protes | Selepas lebih dua minggu kemelut politik Umno Kedah berpanjangan sehingga mengakibatkan berlaku pertukaran Menteri Besar Kedah, pergolakan dalaman parti pemerintah itu seolah-olah belum menemui jalan penyelesaian.

Biarpun Datuk Seri Ahmad Bashah Md Hanipah sudah dilantik sebagai Menteri Besar Kedah ke-12 menggantikan Datuk Seri Mukhriz Mahathir yang melepaskan jawatan itu pada 3 Februari lalu, konflik itu kelihatan masih mendapat bantahan daripada akar umbi khususnya di Kawasan Jerlun.

Setelah seminggu Adun Bakar Bata itu mengangkat sumpah sebagai menteri besar, situasi politik Umno dan BN kini berhadapan pula dengan protes ahli-ahlinya yang didakwa sengaja menggantung bendera BN dalam keadaan terbalik di sepanjang jalan utama.

Difahamkan, tindakan protes itu dibuat sebagai tanda penolakan akar umbi terhadap pelantikan Ahmad Bashah sebagai menteri besar baharu.

Perbuatan itu mula diviralkan di laman sosial sejak 7 Februari lalu melibatkan beberapa lokasi di sekitar Jerlun, Jerai, Kubang Pasu dan Bandar Baharu lapor Sinar Harian.

Ahli UMNO Kedah bertindak gantung bendera BN terbalik
Pusat Khidmat Dun Bakar Bata kelihatan meriah dengan bendera parti, semalam.

Tinjauan di sekitar jalan utama Sungai Petani, Jerai, Guar Chempedak, Alor Setar, Jerlun dan Kubang Pasu mendapati tiada bendera BN yang kelihatan dipasang terbalik.

Malah pemerhatian di Wisma Umno Jerlun dan Pusat Khidmat Dun Ayer Hitam juga tidak memasang bendera BN mahupun Umno.

Hanya di Pusat Khidmat Dun Bakar Bata, Wisma Umno Jerai dan Wisma Umno Kubang Pasu sahaja yang kelihatan memasang bendera parti di pintu masuk bangunan berkenaan.

Konflik dalaman Umno bermula apabila kesemua kepimpinan Umno Kedah dan wakil rakyat secara konsensus menyatakan hilang kepercayaan dan keyakinan terhadap kepimpinan Mukhriz selaku Menteri Besar Kedah dan Pengerusi Umno Kedah pada 20 Januari lalu.

Keputusan itu dibuat setelah semua Ketua Umno Bahagian, Ahli Parlimen, Adun dan Ketua-ketua sayap parti sebulat suara mahu Mukhriz undur dan melepaskan jawatan tersebut.

Adun Ayer Hitam itu juga dikatakan gagal mengurus tadbir kerajaan negeri secara berkesan selain tidak menunaikan manifesto PRU13.

Sementara itu, Ketua Penerangan Umno Kedah, Datuk Mohd Rawi Abdul Hamid turut mengesahkan menerima maklumat tersebut setelah ia diviralkan di media sosial, baru-baru ini.

“Saya percaya tindakan protes di satu-satu kawasan itu mungkin berlaku tapi belum dapat gambaran sah daripada Umno Bahagian berkenaan.

“Kita tidak mahu ambil tindakan drastik, sebaliknya minta Umno Bahagian salurkan maklumat berkaitan untuk memudahkan kita mengambil tindakan,” katanya.

Jelasnya, perbezaan pendapat antara sesama individu dan pemimpin adalah perkara biasa, namun tindakan menggantungkan bendera parti dalam keadaan terbalik adalah keterlaluan.

“Bermacam kemungkinan boleh berlaku termasuk sabotaj daripada pihak luar. Bagaimanapun, setiap Umno Bahagian tahu apa tindakan yang harus mereka lakukan,” katanya.

Dalam pada itu, Pegawai Perhubungan Awam Majlis Daerah Kubang Pasu (MDKP) Zainal Abidin Muhamad ketika dihubungi mengesahkan insiden bendera BN digantung dalam keadaan terbalik, baru-baru ini.

“Kita ada menerima aduan berhubung kejadian bendera parti digantung terbalik di beberapa lokasi sekitar Jerlun. Tapi antara lokasi yang kita dapat kesan adalah di Padang Perahu.

“Pihak Penguatkuasa MDKP juga telah diarah menurunkan semua bendera tersebut pada hari berkenaan dengan segera,” katanya.

Jersi pink Kelantan dibuat dari benang yang direka khas untuk kurus dan berkulit putih | Empat jersi jenama DSV (Datuk Seri Vida) yang akan dilancarkan esok, bukan sekadar rekaan semata-mata tapi turut mempunyai kelebihan dari segi kesihatan apabila benang pakaian itu direka khas untuk kurus dan berkulit putih.

Penaja utama Kelantan, Datuk Seri Dr Hasmiza Othman, berkata beliau mahu jersi yang dipakai pemain dan penyokong turut mempunyai fungsi kesihatan, bukan hanya mempamerkan rekaan semata-mata seperti jersi lain.

Hasmiza atau lebih dikenali Dr Vida berkata, benang yang direka khas itu dihasilkan kilang di tiga negara iaitu China, Thailand dan Vietnam dengan menggunakan teknologi terkini untuk pembangunan baju itu lapor BH Online.

Jersi baru Kelantan mampu buat orang jadi kurus dan putih

“Keempat-empat jersi yang bakal dilancarkan bagi edisi pertama ini mempunyai fungsi perangkap peluh dan mampu memutihkan kulit. Apabila saya mahu lakukan sesuatu, saya suka memandang ke hadapan dan biarlah hasilnya memberi manfaat kepada semua.

“Jersi ini bermula daripada benang yang mana ia turut berfungsi melancarkan perjalanan darah kepada pemakai selain menghasilkan kelembapan daripada peluh pada badan, sekali gus mampu membakar lemak. Proses mengeringkan peluh itu akan menjadikan kulit putih seolah-olah baharu saja selesai sauna.

“Saya sudah lama membuat rekaan benang ini bagi menghasilkan produk baharu untuk kurus dan putih. Tapi alang-alang mahu reka jersi, jadi saya terus aplikasikan kelebihan ini kepada rekaan jersi skuad Pamoga Qu Puteh The Red Warriors (PQPTRW),” katanya.

BH sebelum ini melaporkan tanda tanya kalangan penyokong Kelantan mengenai gambaran sebenar empat rekaan jersi jenama DSV akan terjawab menerusi pelancarannya esok.

Pengasas Vida Beauty Qu Puteh itu berkata, syarikatnya akan mengeluarkan dua versi bagi keempat-keempat rekaan iaitu ‘versi eksklusif’ dan ‘versi penyokong’ dengan pengeluaran sebanyak 20,000 helai untuk edisi pertama.

Daripada empat rekaannya itu, jersi berwarna tradisi Kelantan merah-putih serta merah jambu-putih akan digunakan bagi perlawanan di laman sendiri sementara warna merah jambu-hitam dan biru-putih akan digunakan PQPTRW di tempat lawan.

Mengulas lanjut, Dr Vida yang juga Penasihat Kehormat Persatuan Bola Sepak Kelantan (KAFA) berkata beliau yakin fungsi jersinya tidak akan mudah ditiru mana-mana pihak sebaik saja ia dilancarkan nanti.

“Majlis pelancaran yang diadakan nanti pasti memberi kejutan luar biasa kepada orang ramai, seolah-olah jersi ini turun daripada angkasa lepas. Harga yang ditawarkan mampu milik bagi membolehkan semua orang dapat memilikinya,” katanya.

“Ia Merupakan Silap DJ Leng Yein Sendiri” | Viral di media sosial isu seorang staf MAS yang bernama Abdullah didakwa kurang ajar oleh seorang selebriti terkenal, DJ Leng Yein.

Sebelum ini, kami ada melaporkan perasaan kecewa DJ Leng Yein yang dilayan dengan kurang ajar oleh pekerja MAS terbabit.


Terbaharu, ground staff MAS tampil mendedahkan kisah sebenar bagaimana konflik antara DJ Leng Yein dan kakitangan MAS boleh tercetus.

Ikuti kisahnya.


Kisah Sebenar Staf MAS yang Didakwa Biadap Oleh DJ Leng Yein

Meh dengar luahan ground staff pulak.

Cerita sebenarnya..

Air mauritius flight dari mauritius-kl-sin. ini transit flight yang buat staff kena check semua boarding pass passengers yang disembark to kul.

Setiap penumpang, kami sebagai ground staff mesti kena wajib untuk check sebab sesetengah penumpang bukan tahu pun dia dekat airport mana eventho cabin crew dah buat announcement. 

Masalah besar kepada ground staff kalau terlepas penumpang yang sepatutnya travel ke singapore guna pesawat yang sama. Nak kena cari penumpang, kalau ada baggage nak kena cari pulak baggage dlm cargo.

So ceritanyaaa takde kena mengena langsung dengan penumpang india yang dia cerita. Si DJ ni keluar without tunjuk her boarding pass. Abang dollah minta dia untk step aside and cari boarding pass dia sampai jumpa sementara abg dollah check boarding pass penumpang lain yg ramai lagi nak disembark.

Mungkin DJ bengang sbb abg dollah suruh dia ketepi selagi tak ada boarding pass. Dia cari dalam beg tapi tak jumpa so abg dollah suruh dia pergi balik dlm flight, cari dkt tmpt duduk dia. Dia pun pergi tapi pergi dgn perasaan marah. Bila dia keluar balik slps jumpa boarding pass tu.

Bayangkan kalau 100 penumpang yg disembark, semua kami kena check satu satu. Regarding her statement yang kata abg dollah menjerit 'kurang ajar', its not true. Dia sengaja buat cerita macam abang dollah yg salah.

As far as i know abg dollah cuma ckp kuat2 untuk penumpang lain standbykan boarding pass sblum keluar. DJ ada reply comment sy dan dia kata dia ada tunjuk luggage sticker pada abg dollah tapi sbnrnya dia tak tunjuk langsung.

Malas nak cerita hal sebenar dkt fb dia sbb nak kena type in english. Hahahaaa. Sesiapa yang rajin tlg translate kan pastu post dkt fb dia. Kang salah type kang kena bash pula kata english i teruk.

Sekian sahaja cerita sebenar mengenai DJ yg berlagak macam dia bukan org malaysia.

P/s : Penumpang foreigner pun tak marah bila kita mintak tunjuk boarding pass. Most of penumpang yg marah masa disembark flight ni is 'malaysian. Sebelum DJ ni keluar, ramai lagi malaysian yg keluar and semua mrah2 staff sbb staff nak check boarding pass.

DJ Leng Yein kecewa staf MAS biadap | DJ dari Malaysia, DJ Leng Yein hari ini meluahkan pengalaman buruknya dengan seorang staf MAS ketika dia mendarat di KLIA baru-baru ini.

Luahan tidak puas hati itu dikongsi oleh Yein menerusi satu posting di Facebook Page rasmi miliknya.

“Perkara pertama apabila saya tiba di Malaysia, lelaki ini (staf MAS) muncul dan menunjukkan bagaimana sifat buruk orang Malaysia”, kata Yein memulakan posting FB tersebut.

Menurut Yein, dia mula terkejut apabila seorang staf MAS memberhentikan lelaki dihadapannya dengan cara yang kasar lapor Siakap Keli.

Pendedahan DJ Leng Yein mengenai pekerja MAS yang Kurang ajar

“Lelaki ini (staf MAS) telah memberhentikan penumpang itu menggunakan tangan dengan kasar dan muka menjengkelkan (seperti dia mengalami hari yang buruk)

“Kemudian staf itu berkata ‘Mana Tiket Kamu’. Kemudian penumpang yang kecewa dengan kelakuan staf tersebut berlalu pergi.

“Saya yang berada di belakang penumpang itu kemudian menunjukkan tiket dan dia berkata ‘Kurang Ajar!’ di depan muka saya”, tulis Yein.

Tambah Yein lagi, dia turut menegur perbuatan staf tersebut namun mendapat jawapan yang tidak memuaskan.

“Saya beritahu dia ‘Kenapa khidmat pelanggan di barisan hadapan sangat kurang ajar?’. Dia kemudian menjawab : ‘Kamu tak suka, kamu komplen lah'”.

DJ Leng Yein juga turut menzahirkan rasa kecewanya dengan apa yang berlaku dan turut berkata dia telah membuat laporan kepada MAS berhubung kejadian.

Posting oleh Yein itu telah mendapat lebih dari 2,000 perkongsian dan lebih dari 700 komen.

DJ Leng Yein kecewa staf MAS biadap

(Kemaskini: Kisah Sebenar Staf MAS yang Didakwa Biadap Oleh DJ Leng Yein)

Warga Myanmar bertindak kelar leher sendiri di Mutiara Damansara | Seorang lelaki warga Myanmar nekad menggelar lehernya dengan serpihan kaca selepas dipercayai kecewa apabila majikannya enggan membayar gajinya, malam tadi.

Dia ditemui terbaring oleh orang ramai berhampiran sebuah pusat beli belah di Mutiara Damansara di sini dalam keadaan berlumuran darah kira-kira jam 7.30 malam.

Menurut Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Mohd Zani Che Din, mangsa yang bekerja di sebuah restoran makanan laut di Petaling Jaya, dipercayai cuba membunuh diri selepas tidak dibayar gaji lapor BH Online.

Kisah sebenar warga asing kelar leher sendiri di Mutiara Damansara
SEORANG lelaki warga Myanmar nekad menggelar lehernya dengan serpihan kaca selepas kecewa tidak mendapat gaji. – Foto Ihsan PDRM

“Bagaimanapun, mangsa berusia 28 tahun itu berjaya diselamatkan dengan bantuan awal seorang doktor wanita yang kebetulan berada di situ.

“Mangsa kemudian dikejarkan dengan ambulans ke sebuah hospital berhampiran dan keadaannya dilaporkan stabil,” katanya dalam satu kenyataan.

Katanya, polis sedang menjalankan siasatan lanjut berhubung kejadian itu dan mengalu-alukan maklumat dari orang ramai.

Lelaki kecewa anak bongsu adalah anak dari benih kecurangan isterinya dengan lelaki lain | Ku sangka panas sampai ke petang, rupanya hujan di tengah hari. Itulah nasib seorang bapa yang terkilan, malah tidak menyangka anak bongsu yang dijaga dengan penuh kasih sayang selama ini, rupanya bukan dari darah daging sendiri.

Lebih menghancurkan hatinya, perkara itu disembunyikan sendiri isterinya selama empat tahun, hasil hubung sulit dengan lelaki lain.

Amirul (bukan nama sebenar), 35, memberitahu, selama ini anak ketiganya yang berusia empat tahun itu dijaga seperti dua anak yang lain, hinggalah status sebenar hubungannya dengan kanak-kanak itu terbongkar.

Menurutnya, semuanya terbongkar apabila ujian DNA yang dilakukan menunjukkan 99.9 peratus sama dengan kekasih gelap isterinya itu.

Ikuti catatan wartawan SARINAH MAT KA SIM yang menemu bual Amirul di Seremban yang dipetik menerusi Sinar.


Mengimbau kembali kejadian yang menimpanya, Amirul berkata, semuanya bermula pada 2010 apabila dia sering mendengar orang bercerita mengenai isterinya (yang kini bekas isteri) dikenali sebagai Rafidah (nama samaran) mempunyai hubungan sulit dengan rakan sepejabat berstatus suami orang.

Bagaimanapun, katanya, pada mulanya dia menganggap ia hanya ‘cakap-cakap orang’ dan tidak mempedulikannya.

Sehinggalah pada suatu hari, isteri kepada kekasih gelap Rafidah datang ke rumahnya di Seremban memberitahu mengenai hubungan sulit kedua-duanya.

“Saya terkejut mendengar berita itu, apatah lagi isteri lelaki itu yang datang sendiri berjumpa saya.

“Bagi mendapatkan penjelasan, saya bertanyakan sendiri kepada isteri. Akhirnya dia mengaku memang ada skandal dengan lelaki itu,” katanya.

Menurutnya, disebabkan tidak sanggup menerima berita berkenaan, dia akhirnya menceraikan Rafidah dengan talak satu di hadapan ibu dan mentuanya pada Julai 2010.

“Saya buat begitu sebab sikapnya yang tidak pernah berubah walau pun sudah diberi peluang,” katanya.

Menurutnya, dalam tempoh penceraian itu, Amirul turut memberi peluang kepada bekas isterinya untuk berubah dan menginsafi diri demi masa depan anak.

Atas kesepakatan itu, katanya, mereka merujuk kembali pada November 2010 dan hidup bahagia memandangkan pada waktu itu isterinya hamil tiga bulan.

Lelaki kecewa anak bongsu adalah anak dari benih kecurangan isterinya dengan lelaki lain

Cerai kali kedua

Bagaimanapun, kebahagiaan itu tidak lama, selepas rujuk kembali, isterinya berubah hanya seketika.

Menurutnya, pada November 2013, melalui rakan-rakan pejabatnya, Amirul dimaklumkan isterinya mula menjalin hubungan semula dengan kekasih lamanya sejak mereka dipindahkan ke pejabat sama di Rembau.

“Mereka yang merupakan penjawat awam di pejabat yang sama, tidak segan silu berkongsi kemesraan melalui laman sosial bersama teman-teman lain. Bahkan bersikap berani sehingga ke bilik tidur, walau pun kedua-duanya telah berkeluarga.

“Saya ambil keputusan menceraikannya buat kali kedua, sebelum mengetahui dia pernah ditangkap khalwat oleh Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Negeri Sembilan (JHEAINS) pada Ogos tahun lalu di sebuah hotel di Jempol,” katanya.

Setelah berpisah, katanya, bekas isterinya bersetuju memberi dua orang anak dan hak penjagaan kepada Amirul, kecuali anak bongsu.

Menurutnya, dia kemudian mengesyaki ada tidak kena apabila abangnya menegur rupa paras anak bongsunya dengan adik beradik lain nampak tidak sama, malah jauh berbeza dari segi kulit dan gaya rambut.

Amirul berkata, setelah diteliti, paras rupa anak bongsunya mirip dengan anak keluarga lelaki kekasih gelap isterinya itu sehinggalah keputusan DNA keluar, barulah Amirul tahu anak itu sebenarnya bukan anaknya.

“Setelah empat tahun saya menjaganya, memberi kasih sayang dan menjaga sepanjang tempoh berpantang, ini balasan diterima.

“Saya tak pernah menyangka, hubungan mereka terlalu jauh sehingga melibatkan anak. Kini saya telah failkan ke mahkamah syariah bagi menentukan nasib anak itu yang selama ini ber’bin’kan nama saya,” katanya.

Amirul berkata, dia menceritakan kisah ini bagi memberi teladan kepada orang ramai agar sentiasa berwaspada dan menjaga tingkah laku pasangan masing-masing.

Suami pukul isteri selepas gambar bayi mereka ditag dengan nama lelaki lain | Seorang wanita Malaysia mendakwa dirinya dipukul oleh suaminya sendiri hanya kerana gambar bayi mereka ditag dengan nama seorang lelaki yang tidak dikenali.

Di dalam posting Facebook bertarikh 30 Januari, Stella Ooi (gambar) dari Penang, menulis bahawa gambar anaknya ditag dengan nama “SH Dato Lee”, tapi dia tidak mengenali individu terbabit.

“Sesiapa sahaja boleh tag gambar di Facebook!”, katanya dengan menambah : “Kerana ini saya dipukul oleh suami saya”.

Ooi juga menambah, suaminya mendakwa dia mempunyai hubungan dengan SH Dato Lee lapor Siakap Keli.

Kerana gambar bayi ditag dengan nama lelaki lain, wanita dibelasah suami

Ooi juga berkata terdapat dua kesan retakan di kepalanya dan pekak telinga kanan akibat dipukul.

Gambar di Facebook memaparkan kesan lebam di beberapa bahagian badannya.

Dalam posting selepas itu, Ooi turret breakout dia telah membuat laporan polis mengenai kejadian dan dia tidak bersama suaminya lagi.

Pada 4 Februari, dia Ooi menulis bahawa lukanya telah banyak sembuh dan dia akhirnya dilepaskan dari hospital.

Suami pukul isteri selepas gambar bayi mereka ditag dengan nama lelaki lain

Suami pukul isteri selepas gambar bayi mereka ditag dengan nama lelaki lain

Suami pukul isteri selepas gambar bayi mereka ditag dengan nama lelaki lain

Suami pukul isteri selepas gambar bayi mereka ditag dengan nama lelaki lain

Wartawan diraba, dicium ketika buat liputan langsung | Seorang wartawan wanita yang sedang membuat liputan langsung perayaan Carnival di sini telah diraba dan dicium oleh tiga orang lelaki, lapor CNN.

Ketika wartawan itu, Esmeralda Labye, membuat liputan bagi saluran berita Belgium, RTBF, seorang lelaki dilihat muncul di belakangnya sambil membuat isyarat lucah manakala seorang lelaki lagi didakwa mencium lehernya.

Oleh kerana kehadiran polis yang ramai untuk mengawal perayaan yang dihadiri puluhan ribu pengunjung, Labye pada mulanya tidak menjangkakan keadaan akan berada di luar kawalan lapor Astro Awani.

Wartawan malang dicabul ketika liputan langsung

Namun jangkaannya meleset.

“Sebaik sahaja saya ingin menamatkan liputan, salah seorang daripada tiga lelaki itu menyentuh payudara saya.

“Ketika itu saya mula hilang sabar. Saya berpusing menghadap mereka dan memberitahu dalam bahasa Inggeris: Saya takkan benarkan perkara ini berlaku sekali lagi! Jangan sentuh saya. Jangan sentuh saya!”

Menurut kenyataan rasmi RTBF, pejabat datuk bandar Cologne telah mengeluarkan permohonan maaf kepada stesen berkenaan di samping memberi sokongan kepada wartawan berkenaan dan menawarkan polis pengiring sekiranya diperlukan selepas ini.

Pihak polis turut mengesahkan tiga suspek berkenaan sedang diburu.

Borang Maklumat Hubungan

Nama

E-mel *

Mesej *

Dikuasakan oleh Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget