Blog Mazeer

Berita Terkini Hiburan Sensasi

PRODUK TERBAIK SUAMI ISTERI
Latest Post

“Ia Merupakan Silap DJ Leng Yein Sendiri” | Viral di media sosial isu seorang staf MAS yang bernama Abdullah didakwa kurang ajar oleh seorang selebriti terkenal, DJ Leng Yein.

Sebelum ini, kami ada melaporkan perasaan kecewa DJ Leng Yein yang dilayan dengan kurang ajar oleh pekerja MAS terbabit.


Terbaharu, ground staff MAS tampil mendedahkan kisah sebenar bagaimana konflik antara DJ Leng Yein dan kakitangan MAS boleh tercetus.

Ikuti kisahnya.


Kisah Sebenar Staf MAS yang Didakwa Biadap Oleh DJ Leng Yein

Meh dengar luahan ground staff pulak.

Cerita sebenarnya..

Air mauritius flight dari mauritius-kl-sin. ini transit flight yang buat staff kena check semua boarding pass passengers yang disembark to kul.

Setiap penumpang, kami sebagai ground staff mesti kena wajib untuk check sebab sesetengah penumpang bukan tahu pun dia dekat airport mana eventho cabin crew dah buat announcement. 

Masalah besar kepada ground staff kalau terlepas penumpang yang sepatutnya travel ke singapore guna pesawat yang sama. Nak kena cari penumpang, kalau ada baggage nak kena cari pulak baggage dlm cargo.

So ceritanyaaa takde kena mengena langsung dengan penumpang india yang dia cerita. Si DJ ni keluar without tunjuk her boarding pass. Abang dollah minta dia untk step aside and cari boarding pass dia sampai jumpa sementara abg dollah check boarding pass penumpang lain yg ramai lagi nak disembark.

Mungkin DJ bengang sbb abg dollah suruh dia ketepi selagi tak ada boarding pass. Dia cari dalam beg tapi tak jumpa so abg dollah suruh dia pergi balik dlm flight, cari dkt tmpt duduk dia. Dia pun pergi tapi pergi dgn perasaan marah. Bila dia keluar balik slps jumpa boarding pass tu.

Bayangkan kalau 100 penumpang yg disembark, semua kami kena check satu satu. Regarding her statement yang kata abg dollah menjerit 'kurang ajar', its not true. Dia sengaja buat cerita macam abang dollah yg salah.

As far as i know abg dollah cuma ckp kuat2 untuk penumpang lain standbykan boarding pass sblum keluar. DJ ada reply comment sy dan dia kata dia ada tunjuk luggage sticker pada abg dollah tapi sbnrnya dia tak tunjuk langsung.

Malas nak cerita hal sebenar dkt fb dia sbb nak kena type in english. Hahahaaa. Sesiapa yang rajin tlg translate kan pastu post dkt fb dia. Kang salah type kang kena bash pula kata english i teruk.

Sekian sahaja cerita sebenar mengenai DJ yg berlagak macam dia bukan org malaysia.

P/s : Penumpang foreigner pun tak marah bila kita mintak tunjuk boarding pass. Most of penumpang yg marah masa disembark flight ni is 'malaysian. Sebelum DJ ni keluar, ramai lagi malaysian yg keluar and semua mrah2 staff sbb staff nak check boarding pass.

DJ Leng Yein kecewa staf MAS biadap | DJ dari Malaysia, DJ Leng Yein hari ini meluahkan pengalaman buruknya dengan seorang staf MAS ketika dia mendarat di KLIA baru-baru ini.

Luahan tidak puas hati itu dikongsi oleh Yein menerusi satu posting di Facebook Page rasmi miliknya.

“Perkara pertama apabila saya tiba di Malaysia, lelaki ini (staf MAS) muncul dan menunjukkan bagaimana sifat buruk orang Malaysia”, kata Yein memulakan posting FB tersebut.

Menurut Yein, dia mula terkejut apabila seorang staf MAS memberhentikan lelaki dihadapannya dengan cara yang kasar lapor Siakap Keli.

Pendedahan DJ Leng Yein mengenai pekerja MAS yang Kurang ajar

“Lelaki ini (staf MAS) telah memberhentikan penumpang itu menggunakan tangan dengan kasar dan muka menjengkelkan (seperti dia mengalami hari yang buruk)

“Kemudian staf itu berkata ‘Mana Tiket Kamu’. Kemudian penumpang yang kecewa dengan kelakuan staf tersebut berlalu pergi.

“Saya yang berada di belakang penumpang itu kemudian menunjukkan tiket dan dia berkata ‘Kurang Ajar!’ di depan muka saya”, tulis Yein.

Tambah Yein lagi, dia turut menegur perbuatan staf tersebut namun mendapat jawapan yang tidak memuaskan.

“Saya beritahu dia ‘Kenapa khidmat pelanggan di barisan hadapan sangat kurang ajar?’. Dia kemudian menjawab : ‘Kamu tak suka, kamu komplen lah'”.

DJ Leng Yein juga turut menzahirkan rasa kecewanya dengan apa yang berlaku dan turut berkata dia telah membuat laporan kepada MAS berhubung kejadian.

Posting oleh Yein itu telah mendapat lebih dari 2,000 perkongsian dan lebih dari 700 komen.

DJ Leng Yein kecewa staf MAS biadap

(Kemaskini: Kisah Sebenar Staf MAS yang Didakwa Biadap Oleh DJ Leng Yein)

Warga Myanmar bertindak kelar leher sendiri di Mutiara Damansara | Seorang lelaki warga Myanmar nekad menggelar lehernya dengan serpihan kaca selepas dipercayai kecewa apabila majikannya enggan membayar gajinya, malam tadi.

Dia ditemui terbaring oleh orang ramai berhampiran sebuah pusat beli belah di Mutiara Damansara di sini dalam keadaan berlumuran darah kira-kira jam 7.30 malam.

Menurut Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Mohd Zani Che Din, mangsa yang bekerja di sebuah restoran makanan laut di Petaling Jaya, dipercayai cuba membunuh diri selepas tidak dibayar gaji lapor BH Online.

Kisah sebenar warga asing kelar leher sendiri di Mutiara Damansara
SEORANG lelaki warga Myanmar nekad menggelar lehernya dengan serpihan kaca selepas kecewa tidak mendapat gaji. – Foto Ihsan PDRM

“Bagaimanapun, mangsa berusia 28 tahun itu berjaya diselamatkan dengan bantuan awal seorang doktor wanita yang kebetulan berada di situ.

“Mangsa kemudian dikejarkan dengan ambulans ke sebuah hospital berhampiran dan keadaannya dilaporkan stabil,” katanya dalam satu kenyataan.

Katanya, polis sedang menjalankan siasatan lanjut berhubung kejadian itu dan mengalu-alukan maklumat dari orang ramai.

Lelaki kecewa anak bongsu adalah anak dari benih kecurangan isterinya dengan lelaki lain | Ku sangka panas sampai ke petang, rupanya hujan di tengah hari. Itulah nasib seorang bapa yang terkilan, malah tidak menyangka anak bongsu yang dijaga dengan penuh kasih sayang selama ini, rupanya bukan dari darah daging sendiri.

Lebih menghancurkan hatinya, perkara itu disembunyikan sendiri isterinya selama empat tahun, hasil hubung sulit dengan lelaki lain.

Amirul (bukan nama sebenar), 35, memberitahu, selama ini anak ketiganya yang berusia empat tahun itu dijaga seperti dua anak yang lain, hinggalah status sebenar hubungannya dengan kanak-kanak itu terbongkar.

Menurutnya, semuanya terbongkar apabila ujian DNA yang dilakukan menunjukkan 99.9 peratus sama dengan kekasih gelap isterinya itu.

Ikuti catatan wartawan SARINAH MAT KA SIM yang menemu bual Amirul di Seremban yang dipetik menerusi Sinar.


Mengimbau kembali kejadian yang menimpanya, Amirul berkata, semuanya bermula pada 2010 apabila dia sering mendengar orang bercerita mengenai isterinya (yang kini bekas isteri) dikenali sebagai Rafidah (nama samaran) mempunyai hubungan sulit dengan rakan sepejabat berstatus suami orang.

Bagaimanapun, katanya, pada mulanya dia menganggap ia hanya ‘cakap-cakap orang’ dan tidak mempedulikannya.

Sehinggalah pada suatu hari, isteri kepada kekasih gelap Rafidah datang ke rumahnya di Seremban memberitahu mengenai hubungan sulit kedua-duanya.

“Saya terkejut mendengar berita itu, apatah lagi isteri lelaki itu yang datang sendiri berjumpa saya.

“Bagi mendapatkan penjelasan, saya bertanyakan sendiri kepada isteri. Akhirnya dia mengaku memang ada skandal dengan lelaki itu,” katanya.

Menurutnya, disebabkan tidak sanggup menerima berita berkenaan, dia akhirnya menceraikan Rafidah dengan talak satu di hadapan ibu dan mentuanya pada Julai 2010.

“Saya buat begitu sebab sikapnya yang tidak pernah berubah walau pun sudah diberi peluang,” katanya.

Menurutnya, dalam tempoh penceraian itu, Amirul turut memberi peluang kepada bekas isterinya untuk berubah dan menginsafi diri demi masa depan anak.

Atas kesepakatan itu, katanya, mereka merujuk kembali pada November 2010 dan hidup bahagia memandangkan pada waktu itu isterinya hamil tiga bulan.

Lelaki kecewa anak bongsu adalah anak dari benih kecurangan isterinya dengan lelaki lain

Cerai kali kedua

Bagaimanapun, kebahagiaan itu tidak lama, selepas rujuk kembali, isterinya berubah hanya seketika.

Menurutnya, pada November 2013, melalui rakan-rakan pejabatnya, Amirul dimaklumkan isterinya mula menjalin hubungan semula dengan kekasih lamanya sejak mereka dipindahkan ke pejabat sama di Rembau.

“Mereka yang merupakan penjawat awam di pejabat yang sama, tidak segan silu berkongsi kemesraan melalui laman sosial bersama teman-teman lain. Bahkan bersikap berani sehingga ke bilik tidur, walau pun kedua-duanya telah berkeluarga.

“Saya ambil keputusan menceraikannya buat kali kedua, sebelum mengetahui dia pernah ditangkap khalwat oleh Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Negeri Sembilan (JHEAINS) pada Ogos tahun lalu di sebuah hotel di Jempol,” katanya.

Setelah berpisah, katanya, bekas isterinya bersetuju memberi dua orang anak dan hak penjagaan kepada Amirul, kecuali anak bongsu.

Menurutnya, dia kemudian mengesyaki ada tidak kena apabila abangnya menegur rupa paras anak bongsunya dengan adik beradik lain nampak tidak sama, malah jauh berbeza dari segi kulit dan gaya rambut.

Amirul berkata, setelah diteliti, paras rupa anak bongsunya mirip dengan anak keluarga lelaki kekasih gelap isterinya itu sehinggalah keputusan DNA keluar, barulah Amirul tahu anak itu sebenarnya bukan anaknya.

“Setelah empat tahun saya menjaganya, memberi kasih sayang dan menjaga sepanjang tempoh berpantang, ini balasan diterima.

“Saya tak pernah menyangka, hubungan mereka terlalu jauh sehingga melibatkan anak. Kini saya telah failkan ke mahkamah syariah bagi menentukan nasib anak itu yang selama ini ber’bin’kan nama saya,” katanya.

Amirul berkata, dia menceritakan kisah ini bagi memberi teladan kepada orang ramai agar sentiasa berwaspada dan menjaga tingkah laku pasangan masing-masing.

Suami pukul isteri selepas gambar bayi mereka ditag dengan nama lelaki lain | Seorang wanita Malaysia mendakwa dirinya dipukul oleh suaminya sendiri hanya kerana gambar bayi mereka ditag dengan nama seorang lelaki yang tidak dikenali.

Di dalam posting Facebook bertarikh 30 Januari, Stella Ooi (gambar) dari Penang, menulis bahawa gambar anaknya ditag dengan nama “SH Dato Lee”, tapi dia tidak mengenali individu terbabit.

“Sesiapa sahaja boleh tag gambar di Facebook!”, katanya dengan menambah : “Kerana ini saya dipukul oleh suami saya”.

Ooi juga menambah, suaminya mendakwa dia mempunyai hubungan dengan SH Dato Lee lapor Siakap Keli.

Kerana gambar bayi ditag dengan nama lelaki lain, wanita dibelasah suami

Ooi juga berkata terdapat dua kesan retakan di kepalanya dan pekak telinga kanan akibat dipukul.

Gambar di Facebook memaparkan kesan lebam di beberapa bahagian badannya.

Dalam posting selepas itu, Ooi turret breakout dia telah membuat laporan polis mengenai kejadian dan dia tidak bersama suaminya lagi.

Pada 4 Februari, dia Ooi menulis bahawa lukanya telah banyak sembuh dan dia akhirnya dilepaskan dari hospital.

Suami pukul isteri selepas gambar bayi mereka ditag dengan nama lelaki lain

Suami pukul isteri selepas gambar bayi mereka ditag dengan nama lelaki lain

Suami pukul isteri selepas gambar bayi mereka ditag dengan nama lelaki lain

Suami pukul isteri selepas gambar bayi mereka ditag dengan nama lelaki lain

Wartawan diraba, dicium ketika buat liputan langsung | Seorang wartawan wanita yang sedang membuat liputan langsung perayaan Carnival di sini telah diraba dan dicium oleh tiga orang lelaki, lapor CNN.

Ketika wartawan itu, Esmeralda Labye, membuat liputan bagi saluran berita Belgium, RTBF, seorang lelaki dilihat muncul di belakangnya sambil membuat isyarat lucah manakala seorang lelaki lagi didakwa mencium lehernya.

Oleh kerana kehadiran polis yang ramai untuk mengawal perayaan yang dihadiri puluhan ribu pengunjung, Labye pada mulanya tidak menjangkakan keadaan akan berada di luar kawalan lapor Astro Awani.

Wartawan malang dicabul ketika liputan langsung

Namun jangkaannya meleset.

“Sebaik sahaja saya ingin menamatkan liputan, salah seorang daripada tiga lelaki itu menyentuh payudara saya.

“Ketika itu saya mula hilang sabar. Saya berpusing menghadap mereka dan memberitahu dalam bahasa Inggeris: Saya takkan benarkan perkara ini berlaku sekali lagi! Jangan sentuh saya. Jangan sentuh saya!”

Menurut kenyataan rasmi RTBF, pejabat datuk bandar Cologne telah mengeluarkan permohonan maaf kepada stesen berkenaan di samping memberi sokongan kepada wartawan berkenaan dan menawarkan polis pengiring sekiranya diperlukan selepas ini.

Pihak polis turut mengesahkan tiga suspek berkenaan sedang diburu.

Tutorial Cara Tukar Nama dan Kata Laluan Unifi | Bagaimana nak tukar password unifi? Antara perkara yang bakal bermain di minda anda selepas berjaya memasang Unifi.

Khas buat pengguna TM Unifi, kami kongsikan kepada anda tutorial untuk menukar nama dan password Unifi.

Rasanya majoriti pengguna Unifi tidak tahu cara untuk menukar nama dan password Unifi. Jadi, dengan tutorial ini anda pasti dapat tahu cara menukar nama dan password unifi sendiri tanpa bantuan dari staff TM.

Tutorial Tukar ID dan Password Unifi

Kenapa perlu tukar password?

Kemungkinan wifi anda diceroboh oleh orang lain adalah tinggi jika melihat dengan perkembangan teknologi terkini. Alat “pencuri wifi” sudahpun dijual di internet, jadi tidak hairanlah wifi anda mungkin dicuri oleh orang yang tidak dikenali atau penggodam.

Satu tips untuk semua, pastikan password unifi anda rumit dan dimasukkan gabungan huruf, nombor dan simbol bagi mengelakkan Unifi anda dicuri oleh orang lain.

Sambungan Unifi anda juga akan perlahan jika Unifi anda dicuri oleh orang asing. Jadi, tunggu apa lagi jom tukar nama dan password Unifi anda sekarang.

Ikuti 5 langkah mudah untuk menukar ID dan Password Unifi di rumah kediaman anda.

1. Buka browser anda dan taip http://192.168.0.1 dan paparan seperti dibawah akan muncul. Masukkan username dengan perkataan “admin” dan password dibiarkan kosong dan klik login.unifi.png

Tutorial Cara Tukar Nama dan Password Unifi

2. Selepas “login” akan muncul seperti di bawah ini:

Tutorial Cara Tukar Nama dan Password Unifi

3. Klik “Wireless” dan kelihatan seperti di bawah.

Cara Tukar Password Unifi

4. Langkah seterusnya adalah anda perlu klik pada “SSID”. Klik “edit” pada SSID nombor 1 iaitu sambungan unifi anda.

Cara Tukar Kata Laluan Unifi

5. Selepas tekan “edit” tadi, paparan di bawah ini akan kelihatan. SSID adalah nama untuk unifi anda dan edit di bahagian itu jika mahukan nama baru dan pastikan ada @unifi dibelakang nama baru yang diedit. Pada bahagian “Preshared Key” masukkan password baru anda. Tekan butang “Submit”. Dalam tidak sedar, Signal Connection unifi anda akan hilang secara automatik. “Connect” seperti biasa unifi anda menggunakan password baru yang ditukar tadi.

Cara Tukar Nama dan Kata Laluan Unifi

Selamat berjaya!

3 Lelaki Mengaku Rogol Dibebaskan Lepas Bagi Rasuah | TIGA lelaki Australia dilaporkan bebas daripada hukuman penjara walaupun ketiga-tiganya mengaku bersalah merogol seorang remaja perempuan berusia 17 tahun ketika bercuti di Croatia, baru-baru ini.

Difahamkan, ketiga-tiga pesalah itu, Dylan Djohan, 23, Ashwin Kumar, 23, dan Waleed Latif, 21, memberikan suapan dalam bentuk rasuah wang berjumlah RM131,285 (US$31,594) kepada pendakwaraya yang mengendalikan kes mereka di Croatia lapor Mynewshub.

Tiga Perogol Dibebaskan Lepas Bagi Rasuah

Mereka sepatutnya menjalani hukuman penjara selama setahun berhubung kesalahan jenayah itu, namun telah dibebaskan dan kini ketiga-tiganya sudah pun kembali ke kediaman mereka di Victoria, Australia.

Ramai netizen mengecam tindakan pihak berkuasa yang sewenang-wenangnya melepaskan penjenayah yang memberikan sogokan kepada pihak yang sepatutnya menegakkan keadilan dan kebenaran.

3 Lelaki Mengaku Rogol Dibebaskan Lepas Bagi Rasuah

3 Lelaki Mengaku Rogol Dibebaskan Lepas Bagi Rasuah

3 Lelaki Mengaku Rogol Dibebaskan Lepas Bagi Rasuah

Pesanan 'Sentap' Untuk Putera Katak Selatan | Gagal dalam perhubungan membuatkan seseorang bertindak di luar kawalan. Itulah yang terjadi kepada seorang lelaki yang dikenali Putera Katak Selatan yang meluahkan kekecewaan dan niat untuk membunuh diri kerana ditinggalkan kekasih.

Terbaharu, kami terpanggil untuk berkongsi pesanan yang kami sifatkan terbaik bukan hanya kepada Putera Katak Selatan, juga kepada seluruh jiwa yang gagal dalam percintaan. Ikuti nukilan nasihat yang dipetik dari Penulis Misteri ini.

Nasihat 'Sentap' Buat Putera Katak Selatan

Dik,

Abang pernah melalui detik-detik sakit perpisahan dan ditinggalkan dulu-dulu. Abang mengerti kebodohan dan royanan ketika patah hati, awek merajuk acah nak clash.

Tak kira waktu masih berhingus atau dah dewasa, luka patah hati tetap terasa sakitnya.

Hatta abang dah tua bangka sekarang pun, kalau putus cinta, abang pun akan menangis keluar air mata merah hijau tema tembikai.

Abang tengok komen-komen di page yang menviralkan kesengsaraan adik, memang dahsyat. Ramai mengutuk mengeji adik yang sedang kesedihan sampai nak bunuh diri.

Tapi, percayalah, mereka tu kalau patah hati kena tinggal, meroyan gak. Mungkin lebih dari yang adik alami.

Adik kena tahu suatu rahsia penting para penulis:

— Waktu patah hati adalah waktu paling afdal menulis. Kerana penulisan waktu itu tulus dari hati. Mencurah-curah idea tu.

Dik,

Awek adik cantik, tapi isteri adik kelak lagi menawan. Percayalah.

Tinggalkan yang tidak solehah seperti itu. Carilah yang menawan pekertinya yang tidak akan tinggalkan adik lagi hingga akhir hayat. Kerana setianya seorang wanita atau lelaki menjadi salah satu tanda kekuatan imannya. Setia juga cabang iman.

Manusia yang setia dengan Tuhannya, Allah s.w.t. adalah manusia yang kuat imannya. Mereka yang setia pada Allah jua, pasti akan setiakan hati pada suami atau isterinya kerana itu adalah kurniaan lagi amanah dari-Nya.

Cuba adik pandang cermin. Letakkan cap di tepi, ambil kopiah pakai. Siapa yang ada dalam cermin? Adik dalam imej seorang lelaki yang bakal soleh.

Gilakan wanita atau lelaki termasuk dalam helaian muka surat pencinta dunia. Gilakan dunia terlebih-lebih.

Abang ada terbaca, Al-Hasan Al-Bashri berkata,

المؤْمِنُ فِي الدُّنْيَا كَالغَرِيْبِ لاَ يَجْزَع مِنْ ذُلِّهَا ، وَلاَ يُنَافِسُ فِي عِزِّهَا ، لَهُ شَأْنٌ ، وَلِلنَّاسِ شَأْنٌ

“Seorang mukmin di dunia seperti orang asing. Tidak pernah gelisah terhadap orang yang mendapatkan dunia, tidak pernah saling berlumba dengan penggila dunia.

Penggila dunia memiliki urusan sendiri, orang asing yang ingin kembali ke kampung akhirat punya urusan sendiri.” 
(Jami’ Al-‘Ulum wa Al-Hikam, 2: 379)

Kamu kini, atau abang yang dahulu pernah putus kasih, adalah termasuk penggila dunia.

Gilakan seseorang hinggakan sanggup menangis, lukakan diri kerananya, tidak berbaloi sebenarnya. Muntah darah pun belum tentu dapat orang yang kita nak.

Tapi, bila kita gilakan akhirat, nyawa kita ni korban untuk Allah dan Rasulullah s.a.w., sedikit pun tak sia-sia. Luka calar pun dapat Syurga. Hatta kita berniat untuk ke masjid suatu hari, namun takdir Allah keluar saja dari rumah terus kemalangan, sudah pun tersenarai kita sebagai ahli Syurga.

Abang baca lagi, telah berkata Yahya bin Mu’adz Ar-Razi,

الدُّنْيَا خَمْرُ الشَّيْطَان ، مَنْ سَكِرَ مِنْهَا لَمْ يُفِقْ إِلاَّ فِي عَسْكَرِ الموْتَى نَادِماً مَعَ الخَاسِرِيْنَ

“Dunia adalah khamarnya setan. Siapa yang mabuk, barulah tersedarkan diri ketika kematian (yang gelap) itu datang.

Nantinya ia akan menyesal bersama dengan orang-orang yang merugi.” (Jami’ Al-‘Ulum wa Al-Hikam, 2: 381) - kredit tausiyah Muhammad Abduh Tuasikal

Jangan kita mati kerana seseorang demi buat orang itu menyesal kehilangan kita. Menyesal tidak menghargai kita.

Kerana sesungguhnya bila kita mati, kitalah yang paling menyesal.

Kerana kita tidak mati atas nama Allah. Kita mati kerana makhluk. Kita mati dengan amal yang kecil. Kita mati dalam keadaan kita tidak bersedia. Kita mati dalam keadaan putus asa. Kita mati dalam keadaan terlampau sedih.

Patut mati kerana terlalu takut berbuat dosa, hingga mengalir air mata darah untuk Dia.

Dik,

Bertenanglah.

Ingat pesan abang ni.

"Wasbir 'ala ma asoo bak."
Ertinya: Bersabarlah atas segala bala bencana yang menimpamu.

Itu yang Luqmanul Hakim pesan pada anaknya dalam Surah Luqman ayat 17.

Dan abang pesankan pula adik.

Bi seterung. Yu qen du it.

Demi Allah Aku Tidak Kuat, Kerana Allah Aku Harus Kuat

— Abg Bikai the spoileretoszmembebelius

(gambar adik kacak, don't worry viral pun, mana tahu ada awek tangkap cintan. seluruh dunia yg dah viralkan adik, ketawakan adik, kena ingat, inilah wajah bakal pemuda soleh.)

Sekain.

Weekly World News telah mendedahkan tentang penemuan mengejutkan mengenai satu kaum primitif yang di panggil "Mole People" hidup 20 batu di bawah tanah, menggunakan terowong rahsia untuk memasuki United States.

Penemuan ini telah dibuat bukan oleh ahli kaji purba, tetapi oleh saintis NASA yang menggali jauh ke dalam bumi dan mereka cuba menyembunyikan kewujudan kaum ini dari pengetahuan awam.

Seorang pekerja NASA yang tidak mahu dikenali telah mendedahkan gambar-gambar eksklusif and informasi mengenai kaum ‘orang gua’ ini.

“Cerita ini harus diberitahu,” kata sumber itu. “Ia terlalu besar untuk disorok”.

Nasa Temui Kaum Primitif yang Dipercayai Yakjuj dan Makjuj

Sumber itu telah mendedahkan beberapa rahsia besar mengenai Mole People. “Nampaknya mereka seperti kaum yang peramah”, beliau berkata, “Tetapi mereka amat primitif. Kami cuba berkomunikasi dengan mereka, tetapi ia satu kerja yang susah memandangkan mereka tidak tahu bahasa English”.

“Mole People, sebagaimana yang kami panggil, mempunyai laluan senang untuk ke muka Bumi (surface world)”, kata sumber itu. “Dengan demikian, President Bush mengendalikan situasi ini dengan penuh berhati-hati. “Tersilap langkah boleh mengakibatkan makhluk ini mengisytiharkan perang dengan manusia di atas. Kami tidak pasti berapa jumlah mereka ini. Kami baru melihat satu bandar setakat ini, dengan anggaran 2000 orang Mole tinggai di situ.

“Tetapi ada pihak yang menyatakan bahawa mungkin berjuta-juta orang Mole tinggal merata-rata di dalam bandar-bandar bawah tanah, berselerak di bawah muka Bumi”.

Makhluk itu mempunyai beberapa persamaan dengan manusia – dan juga sedikit perbezaan. “Seperti kita, mereka berjalan dengan dua kaki, tetapi mereka jauh lebih tinggi dari manusia biasa – setinggi 8 ke 10 kaki tinggi. Jari-jari mereka seperti kuku binatang. Dan tangan mereka juga seperti kaki itik (webbed), direka untuk menggali, bukan seperti kuku mole” “Kulit mereka sangat kuat. Ia adalah untuk menahan panas yang melampau dan juga keadaan yang teruk di bawah Bumi”.

“Didapati bahawa terdapat perhubungan dan interaksi di antara manusia dengan makhluk ini suatu ketika dahulu – mereka bercakap di dalam bahasa yang hampir sama dengan dialek Navajo Lama.

Sumber itu juga menyatakan bahawa kaum Mole ini mempunyai sistem otot-otot yang sangat besar, membuatkan mereka mampu bertindak ganas. “Apabila salah seorang ahli ekspedisi itu menyalakan rokok, kaum Mole menganggap itu sebagai satu ancaman dan terus menyerang belia u”. “Mereka mencakar dan menyerang beliau seperti kucing hutan, hampir menjatuhkan beliau bersama rokoknya. Beliau amat bertuah selamat dan hidup dari insiden itu”.

Nasa Temui Yakjuj dan Makjuj di Dalam Perut Bumi?

Kaum Mole amat berminat dengan dunia atas muka Bumi – pakaian, alat-alatan dan makanan terutamanya. Mereka amat meminati buah-buahan segar. “Saya belikan mereka sedikit anggur, dan mereka terus berpestadan bersukaria”, mengikut kata sumber.

“Amat jelas mereka tidak boleh menanam buah-buahan mereka sendiri memandangkan mereka tinggal 20 batu di bawah muka Bumi”. NASA amat berminat untuk mengkaji kaum Mole. “Kami mahu tahu segala-galanya mengenai mereka – apa yang mereka makan,bagaimana mereka tinggal dan yang paling mustahak, apakah perhubungan mereka dengan kaum manusia”.

“Kami tertanya-tanya jikalau mereka itu ada kaitan dengan manusia di dalam aspek-aspek yang tertentu. Adakah mereka adalah nenek moyang manusia moden hari ini secara genetiknya ?” Pakar berkata terdapat spekulasi yang pelbagai mengenai kaum Mole.

“Mereka boleh jadi apa saja, dari Yetis (BigFoot), makhluk asing dari angkasa atau saki baki orang yang terselamat dari bandar Atlantis Yang Hilang. Adakah makhluk itu musuh dan suka berperang ataupun peramah dan sanggup bekerjasaman? Dan bagaimana dengan minyak dan simpanan mineral di bawah Bumi? Siapa yang memiliki mereka: kaum Mole atau kita?

Kisah Nasa Temui Kaum Mole di Dalam Perut Bumi

Bagaimanakah dengan NASA dimana misi asalnya adalah untuk meneroka ruang angkasa – telah menjumpai kaum yang hidup di bawah muka Bumi? Jurucakap NASA tidak menafikan mahupun mengiyakan laporan itu. Setelah menerima tekanan hebat dari warta wan , jurucakap White House menjanjikan informasi yang dibenarkan oleh White House untuk disebarkan. Tetapi beliau telah memberi amaran “mungkin tidak untuk jangkamasa yang terdekat”.

Menurut sumber itu, NASA menjumpai kaum bawah tanah itu dalam bulan Ogos ketika sedang menjalankan projek rahsia yang di beri nama Operation Mole Hole – satu inisiatif dimana warta wan sekarang percaya ia mungkin untuk mengintip China, menggunakan “teknologi bawah tanah”.

Setakat ini NASA telah menjumpai pintu laluan rahsia ke dunia bawah tanah di kawasan sekitar Washington State’s Mount Shasta, gua Mammoth di Kentucky dan juga gua-gua yang berselerak sekitar barat daya U.S mengikut kata sumber. Berkurun lamanya manusia telah bercerita tentang kewujudan makhluk di bawah muka Bumi.

Sekarang, buat pertama kalinya, spekulasi itu telah dibuktikan kesahihannya. Tetapi samada makhluk-makhluk ini kawan ataupun lawan masih tidak diketahui.

Kisah Nasa Temui Kaum Primitif Mole di Dalam Perut Bumi

Rambut putih atau uban menjadi perkara yang mencemaskan seseorang. Bukan hanya orang tua sahaja yang mengalami masalah uban sekarang ini, tetapi juga dihadapi oleh anak muda. 

Yang pastinya, seseorang yang beruban akan hilang keyakinan diri. Di mana mereka bakal berasa kurang selesa dengan kewujudan rambut beruban di kepala mereka hingga terpaksa menutupinya dengan topi atau mewarnakan rambut mereka, supaya uban tersebut tidak kelihatan lagi.

Untuk anda yang memiliki rambut putih atau beruban janganlah cemas, kerana dipercayai, daun rambutan boleh dijadikan ramuan yang sangat berkesan dalam menyingkirkan rambut yang beruban secara kekal dan semulajadi. Masalah rambut beruban dapat ditangani dengan segera cara pantas, semulajadi dan tanpa kesan sampingan dengan daun rambutan.

Cara Hilangkan Uban Dengan Daun Rambutan

Pada dasarnya, masalah rambut beruban kini bukan hanya dialami oleh mereka yang sudah berusia, ia juga boleh dialami oleh remaja malah kanak-kanak. Terlebih dahulu, ada baiknya anda mengetahui sebab-sebab masalah rambut beruban.

Rambut beruban di kepala mungkin terjadi kerana beberapa faktor yang perlu anda teliti. Di antaranya adalah kerana kekurangan gizi, sering bertukar-tukar minyak rambut, faktor genetik, serta stress dan tekanan yang melampau. Oleh kerana faktor yang disebutkan itu, susunan rambut menjadi tidak sihat, tidak sempurna dan mempengaruhi pembentukan melanin atau pigmen rambut dan muncul lah uban pada rambut dan bertukarlah warna rambut dari hitam ke warna putih.

Khasiat daun rambutan dalam menghilangkan rambut beruban

Daun rambutan sangat mudah didapati terutama di kawasan yang mengalami iklim tropika khususnya Malaysia. Daun rambutan memiliki bahan kimia seperti tannin, saponin, polifenol, dan beberapa jenis hormon yang sangat penting untuk pertumbuhan rambut. Bahan kimia yang terdapat dalam rambutan dipercayai dapat menghidupkan atau mendorong pembentukan melanin dan pigmen rambut. Selain itu, ia juga dipercayai dapat mengembalikan warna rambut, membuat rambut tumbuh dengan subur serta mengurangkan masalah keguguran rambut.

Cara menyediakan daun rambutan untuk menghilangkan uban

Cara menyediakan daun rambutan untuk dijadikan ramuan mengatasi masalah uban ialah dengan mengambil beberapa helai daun rambutan (mengikut sukatan yang anda kehendaki) dan bersihkan dengan menggunakan air sehingga bersih.

Anda juga boleh menumbuk halus daun rambutan atau menggunakan pengisar dengan menambahkan sedikit air. Setelah itu, saringlah daun rambutan yang telah halus, dan dicampurkan dengan air tadi sehingga anda mendapatkan air perasan darinya.

Setelah mendapat air perasan tadi, usaplah pada rambut dari hujung ke akar dan biarkan selama 30 minit atau lebih. Selepas itu, cucilah rambut sehingga bersih.

Dalam menangani rambut beruban, jadikan kaedah daun rambutan ini sebagai rutin harian dan berterusan mengikut masalah uban yang anda hadapi. Dengan itu, rambut beruban akan kelihatan menghitam tanpa penggunaan pewarna rambut sehingga anda dapat mengatasinya secara kekal dan mengembalikan keyakinan diri.

Adakah kaedah daun rambutan untuk mengatasi masalah rambut beruban adalah mitos semata-mata? Anda cuba sendiri dan lihat hasilnya.

Syatilla Melvin Panik Apabila Shaheizy Sam Pengsan Selepas Akad Nikah | Ramai peminat terkejut besar ketika menonton video pelakon Shaheizy Sam pengsan selepas sah bergelar suami kepada Syatilla Melvin malam tadi.

Rupa-rupanya juri Maharaja Lawak Mega 2016 (MLM 2016) ini pura-pura pengsan untuk 'prank' isterinya!

Difahamkan, lakonan tersebut telah dirancang Sam untuk memberi kejutan sempena ulangtahun kelahiran isteri yang dikasihi, Syatilla lapor Astro Gempak.

(Baca: Shaheizy Sam dan Syatilla Melvin sah suami isteri)

Shaheizy Sam Pengsan Selepas Akad Nikah

Kasihan Syatilla yang tidak tahu apa-apa mengenai ‘rancangan jahat’ Sam itu, menangis teresak-esak disisi suaminya kerana terkejut.

Bagaimanapun suasana bertukar ceria semula apabila kek hari lahir dibawa keluar. Sweetkan pasangan ini?  

Menurut laporan Berita Harian Online, Sam,34 dan Syatilla,25 sah bergelar suami isteri pada jam 9 malam Isnin di kediaman keluarga Syatilla di Jawi, Pulau Pinang.

Majlis akad nikah itu dikendalikan jurunikah, yang juga Pengarah Pusat Transformasi Insan Universiti Sains Malaysia (USM), Datuk Ellias Zakaria, dengan berwalikan bapa Syatilla, Amirol Melvin Abdullah. 

Syatilla menerima mas kahwin sebanyak RM10,082 bersama tujuh dulang hantaran berbalas sembilan. 

Majlis pernikahan yang diadakan secara tertutup itu hanya dihadiri teman rapat dan keluarga terdekat. 

Kedua-duanya akan diraikan dalam majlis resepsi di Bukit Jawi Golf Villa, hari ini (Selasa). 

Majlis resepsi pengantin lelaki pula akan berlangsung di Hotel Mandarin Oriental Kuala Lumpur pada 14 Februari.

Jom lihat foto menarik sepanjang majlis akad nikah Sam dan Syatilla yang dikongsikan menerusi Instagram TV9 Malaysia:

Syatilla Melvin Panik Apabila Shaheizy Sam Pengsan Selepas Akad Nikah

Syatilla Melvin Panik Apabila Shaheizy Sam Pengsan Selepas Akad Nikah

Syatilla Melvin Panik Apabila Shaheizy Sam Pengsan Selepas Akad Nikah

Syatilla Melvin Panik Apabila Shaheizy Sam Pengsan Selepas Akad Nikah

Syatilla Melvin Panik Apabila Shaheizy Sam Pengsan Selepas Akad Nikah

Syatilla Melvin Panik Apabila Shaheizy Sam Pengsan Selepas Akad Nikah

Syatilla Melvin Panik Apabila Shaheizy Sam Pengsan Selepas Akad Nikah

Syatilla Melvin Panik Apabila Shaheizy Sam Pengsan Selepas Akad Nikah

Syatilla Melvin Panik Apabila Shaheizy Sam Pengsan Selepas Akad Nikah

Tonton video Syatilla Melvin Panik Apabila Shaheizy Sam Pengsan Selepas Akad Nikah di bawah:

Borang Maklumat Hubungan

Nama

E-mel *

Mesej *

Dikuasakan oleh Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget