Header Ads

Didakwa hidup melarat, ini jawapan Mat Sentul

Mat Sentul jawab dakwaan dirinya hidup daif dan serba kemiskinan | Mat Sentul kesal dengan fitnah bahawa dirinya hidup melarat, hanya kerana gambar yang memperlihatkan dirinya berjalan kaki.

Ujar pelakon dan pelawak veteran itu, berjalan kaki adalah rutin hariannya untuk menjaga kesihatan,

Didakwa hidup melarat, ini jawapan Mat Sentul

“Kehidupan saya Alhamdulillah baik dan saya tidak tahu kenapa orang berkata saya sebegitu. Mereka mungkin tidak pernah nampak saya berjalan kaki seorang diri.

“Sudah menjadi rutian harian saya setiap petang akan berjalan kaki di kawasan sekitar atau ke bandar sebagai senaman demi menjaga kesihatan,” katanya memetik mStar.

Mat Sentul jawab dakwaan dirinya hidup daif dan serba kemiskinan

Malah anak Mat Sentul, Rosdin Abdul Rasip yang juga meluahkan rasa kesalnya memberitahu bapanya berada dalam keadaan sihat dan mereka tinggal bersama di Johor Bahru.

“Saya tidak tahu mengapa mereka berkata demikian dan mungkin juga mereka ada niat baik untuk membantu ayah saya.

“Tapi buat masa ini kehidupan dia baik bersama keluarga kami. Semua yang dikatakan di laman sosial tidak benar,” ujarnya.

“Itu memang menjadi rutin harian, kesihatan dia baik cuma kadang-kadang sakit lutut tapi kalau kami larang dia berjalan… dia tidak mahu dengar.

“Alhamdulillah ramai pemandu teksi yang kenal bapa dan sentiasa akan memastikan jika dia berasa penat akan ada menghantarnya pulang ke rumah,” ujarnya.

(Baca: Anda Kenal Orang Tua Ini, Tapi Mungkin Anda Lupa)

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.