Header Ads

Atasi Migrain Dalam 10 Minit Dengan Air Ramuan Ini

Jangan Bergantung Kepada Ubat, Minum Air Ini Untuk Pulihkan Migrain Dalam 10 Minit Sahaja | Migrain adalah sakit kepala yang teruk yang hanya dirasai di sebelah kepala. Bagi mereka yang sering migrain, pasti mengalami kesakitan yang sangat kuat dan boleh mengganggu aktiviti harian.

Sudah tentu, migrain boleh dirawat dengan ubat-ubatan. Walau bagaimanapun, ubat mempunyai kesan sampingan jika diambil secara berterusan. 

Sebaliknya, anda perlu memilih cara yang semulajadi dan cepat untuk merawat migrain. Jangan bergantung kepada dadah, kerana ia ternyata bahawa resipi minuman semula jadi juga boleh merawat migrain dalam masa yang singkat. 

Hanya 10 minit, anda boleh membuktikan manfaat minuman semula jadi di bawah.

Atasi Migrain Dalam 10 Minit Dengan Air Ramuan Ini

Jadi, apabila kepala anda terasa begitu sakit di satu pihak, dengan segera diatasi dengan minuman semula jadi di bawah: 

Bahan-bahan:

1 cawan air mineral
1/2 lemon, jus lemon dibuat sedemikian
2 sudu besar garam himalaya 

Bagaimana untuk menyediakan: 

Campurkan ketiga-tiga bahan-bahan, iaitu air, jus lemon dan Himalaya garam. Kacau sehingga sebati. Kemudian, mengapa memakai garam Himalaya? Perkara seperti kerana, garam Himalaya mengandungi kalsium, kalium, besi dan bahan-bahan lain yang akan berguna dalam proses pembentukan badan. Kemudian, selepas yang rata, sila minum yang anda makan setiap hari. 

Bagaimana untuk menyembuhkan sakit kepala migrain: 

Untuk dapat merawat sakit kepala kerana migrain, anda mesti berhati-hati supaya badan tidak menjadi kering. Oleh itu, anda perlu minum air yang banyak, kerana badan akan sentiasa membawa air ke kering. Jangan selalu bergantung kepada ubat-ubatan untuk merawat migrain, tetapi anda boleh bergantung kepada minuman semulajadi yang telah dinyatakan di atas. Selain itu, tanpa menyebabkan risiko, minuman semula jadi ini juga boleh menjadi merawat pendatang dengan cepat dan tidak menyakitkan.

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.