0
A+ A-
“Ia Merupakan Silap DJ Leng Yein Sendiri” | Viral di media sosial isu seorang staf MAS yang bernama Abdullah didakwa kurang ajar oleh seorang selebriti terkenal, DJ Leng Yein.

Sebelum ini, kami ada melaporkan perasaan kecewa DJ Leng Yein yang dilayan dengan kurang ajar oleh pekerja MAS terbabit.


Terbaharu, ground staff MAS tampil mendedahkan kisah sebenar bagaimana konflik antara DJ Leng Yein dan kakitangan MAS boleh tercetus.

Ikuti kisahnya.


Kisah Sebenar Staf MAS yang Didakwa Biadap Oleh DJ Leng Yein

Meh dengar luahan ground staff pulak.

Cerita sebenarnya..

Air mauritius flight dari mauritius-kl-sin. ini transit flight yang buat staff kena check semua boarding pass passengers yang disembark to kul.

Setiap penumpang, kami sebagai ground staff mesti kena wajib untuk check sebab sesetengah penumpang bukan tahu pun dia dekat airport mana eventho cabin crew dah buat announcement. 

Masalah besar kepada ground staff kalau terlepas penumpang yang sepatutnya travel ke singapore guna pesawat yang sama. Nak kena cari penumpang, kalau ada baggage nak kena cari pulak baggage dlm cargo.

So ceritanyaaa takde kena mengena langsung dengan penumpang india yang dia cerita. Si DJ ni keluar without tunjuk her boarding pass. Abang dollah minta dia untk step aside and cari boarding pass dia sampai jumpa sementara abg dollah check boarding pass penumpang lain yg ramai lagi nak disembark.

Mungkin DJ bengang sbb abg dollah suruh dia ketepi selagi tak ada boarding pass. Dia cari dalam beg tapi tak jumpa so abg dollah suruh dia pergi balik dlm flight, cari dkt tmpt duduk dia. Dia pun pergi tapi pergi dgn perasaan marah. Bila dia keluar balik slps jumpa boarding pass tu.

Bayangkan kalau 100 penumpang yg disembark, semua kami kena check satu satu. Regarding her statement yang kata abg dollah menjerit 'kurang ajar', its not true. Dia sengaja buat cerita macam abang dollah yg salah.

As far as i know abg dollah cuma ckp kuat2 untuk penumpang lain standbykan boarding pass sblum keluar. DJ ada reply comment sy dan dia kata dia ada tunjuk luggage sticker pada abg dollah tapi sbnrnya dia tak tunjuk langsung.

Malas nak cerita hal sebenar dkt fb dia sbb nak kena type in english. Hahahaaa. Sesiapa yang rajin tlg translate kan pastu post dkt fb dia. Kang salah type kang kena bash pula kata english i teruk.

Sekian sahaja cerita sebenar mengenai DJ yg berlagak macam dia bukan org malaysia.

P/s : Penumpang foreigner pun tak marah bila kita mintak tunjuk boarding pass. Most of penumpang yg marah masa disembark flight ni is 'malaysian. Sebelum DJ ni keluar, ramai lagi malaysian yg keluar and semua mrah2 staff sbb staff nak check boarding pass.
ISTERI SUKA SUAMI TAHAN LAMA!
LAMPU SOLAR ISTIMEWA-JIMAT BIL ELEKTRIK ANDA & MUDAH DIPASANG!
Wujudkan Suasana Islamik Rumah Anda Dengan Alunan Azan Setiap Waktu, Bacaan Quran & Zikir! Free Poslaju & Free Gift!

Catat Ulasan Blogger

 
Top