0
A+ A-
Datuk Nurulhidayah Dikatakan Otak Sampah, Mulut longkang dan Hati Batu | Kerana tindakannya yang menghina pramugari MAS, anak Zahid Hamidi, Datuk Nurulhidayah sekali lagi dikecam hebat oleh netizen.

Terbaharu, seorang netizen yang bernama Abdul Aziz Isa meluahkan pendapat dan rasa hatinya mengenai tindakan anak Timbalan Perdana Menteri itu yang dianggap sangat biadap.

Ikuti tulisannya.

“Cik Ikon Bonggol! Why so KURANG AJAR?”

‘Krew Malaysia Airlines Tua’ – Ikon Bonggol Kurang Ajar!

Cik Ikon Bonggol! Why so KURANG AJAR? You think that you are ‘somebody’ that you can easily condemn others? Sampai hati kamu kutuk krew Malaysia Airlines tua! Mak kamu tak pernah tua ke? Nenek kamu tak pernah tua ke?

Hoi nenek kebayan instagram! Cakap lain kali pandang kiri, pandang kanan, jangan hanya dongak ke langit. Kamu patut bagi semangat, bukan menghina. Dah la Malaysia Airlines tamatkan 6,000 pekerja, yang ada sekarang pun belum tentu nasib, emosi tak stabil disebabkan tekanan, kamu pula mulut puaka kutuk mereka, lu ape hal babe? Kamu jealous ke sebab mereka lebih cantik daripada kamu?

Biar saya ambil unkapan-ungkapan dalam Instagram kamu. “Malaysia Airlines is super expensive and the stewardesses are mostly old. I hope my harsh views would not be seen as trying to intervene in government policy.” Hoi perempuan, ini bukan soal policy kerajaan atau pembangkang. Ini soal ilmu dan prosedur keselamatan penumpang. Sebagai seorang wanita, dan selaku “self-declared” Ikon Belia, kamu sepatutnya memikirkan tentang maruah pramugari dan pejuangkan hak mereka sebagai pekerja wanita, bukan dengan mulut puaka menghina mereka! Pernahkah Ikon Belia ini terfikir pramugari tua tu kemungkinan seorang ibu tunggal, balu, janda atau seorang ibu yang terpaksa bangun awal berjihad menjaga keselamatan penumpang dalam pesawat demi sesuap nasi untuk menyara kehidupan anak-anak dan keluarga mereka? Then kamu hina mereka tua? Memang dasar kurang ajar!

Lepas tu, tanpa segan silu, dengan angkuh dan sombongnya kamu tulis begini, “They took it personally rather than (using it) to improve. I don’t just comment on my bad experience, but yes I do have friends (who have had) bad experience with them because they are nobody”. Macam ni ke cara kita memperbaiki sesuatu perkara? Hello, kalau kamu fikir yang kamu tu ‘somebody’, well, sorry girl, you’re wrong. Perangai kamu kutuk pramugari tua dan belia Malaysia pemalas bagaikan kamu tu bukan warga Malaysia, tak berjiwa patriotic! Kamu tu memang layak dikecam sebab kamu hanya seorang manusia yang mempunyai otak sampah, mulut longkang dan hati batu!

Kalau sakai tak pernah naik pesawat, mari sini saya bagitahu. Di dalam setiap pesawat, terdapat dua jenis krew. Crew No.1 on board is for safety while Crew No.2 on board is for services. Malaysia Airlines flight attendants are very seasoned, if anything does happen to the plane during the flights, I would give them my full trust on them. They are there not just for the looks but to ensure every passenger can have an enjoyable flight experience! It is very wrong in the first place to discriminate any person who is earning a decent job. You expect those Malaysia Airlines crew to be forever young? Hello perempuan, ni bukan macam cerita Pirates of the Caribbean: Fountain of Youth! What makes you think middle aged flight stewardess is a bad thing? Seriously, you should go travel around the world using different airlines. There are middle aged flight stewardess everywhere! Ask any frequent flight passenger, good services have nothing to do with age! Sebab itu kalu kamu pernah guna Air Fraince, British Airways atau Lufthansa Airways, semua krew mereka berumur ataupun veteran. Malah ada yang lebih tua dari Malaysia Airlines. Why so bangang!

Kamu tahu ke bukannha senang nak jadi krew pesawat? Disebalik memberi perkhidmatan kepada para penumpang, mereka juga memastikan keselamatan setiap penumpang. Kalau ada apa-apa berlaku pada pesawat, mana ada bomba dan penyelamat atau polis dapat terbang selamatkan penumpang! Apabila berada di ruang udara, krew-krew inilah yang ‘mengambilalih’ tugas sebagai polis, bomba dan penyelamat! To you, they may be a bit old but they work and earn by themselves. Dan dorang tak makan pun cukai rakyat! Do their age bother to you? Do you and your BN idiots earn a living by giving service in service line? No! You guys earn aliving by receiving donation RM2.6 billion from Pak Arab! Sedangkan, mereka ini cari rezeki secara halal, hujung bulan dapat gaji, bayar hutang kereta, bayar GST, bayar hutang rumah, belanja untuk keluarga dan bayar cukai untuk bapak kamu terbang sana-sini cari 1.5 juta Bangla! Many of whom are struggling to support their families due to the worsening quality of life under decades of BN mismanagement! Bukannya macam orang tu, ke hulu ke hilir tabur dedak kat muka tebal macam badut, dengan kening macam sabit rumput, lepas tu kangkang sana kangkang sini hutan belukar untuk sara hidup! Bangla tengok pun nak muntah!

Kenapa krew keselamatan diutamakan terlebih dahulu baru krew perkhidmatan? Sebab, kalau cantik atau handsome sekalipun, belum pasti boleh selamatkan passenger atau penumpang dalam kes kecemasan (emergency case). Cuba kamu bayangkan kalau kamu jadi pramugari. Setinggi mana atau secantik mana bonggol pun kamu tu, kalau dalam otak tu kosong, tak ada ilmu, macam mana nak selamatkan penumpang bila berlaku kecemasan? Nak suruh bonggol kamu tu jadi pelampung? Kamu ingat seorang saje penumpang dalam setiap pesawat? Banyak cantik!!! Kalau kamu ingin sangat nak yang muda dan seksi, kenapa kamu tak naik Biman Bangladesh Airlines? Bapak kamu kan nak bawak 1.5 juta Bangladesh kerja kat Malaysia. Euuwww, Bangla tengok kamu pun boleh cirit-birit! Tenok tengok boleh menangis!

Kejadah nyer betina ni? Dah kutuk, senang-senang minta maaf. Lepas tu, kutuk balik! Dasar dedak! Kamu tu cantik sangat ke? Hadap sikit cermin tu, cuba tengok dalam bonggol tu, penuh dengan dedak untuk dimakan masa berkawad. Cuba tengok kening tu, boleh jadi sabit rumput untuk potong rumput panjang di Padang Mat Sirat! Hey girl, kalau kamu ni pergi temuduga Malaysia Airlines, aku rasa Rosmah lebih layak jadi pramugari sebab dia Wanita Kedua Tercantik di dunia. Kamu tu ape ade? Bonggol Kedua Terbesar di dunia! Sibuk nak kutuk orang, dulu kata belia pemalas, sekarang kata pramugari Malaysia Airline tua. Sedar sikit, diri tu siapa, anak kepada Menteri bebal!

Setua-tua krew Malaysia Airlines, sekurang-kurangnya mereka pakai court shoes (heel yang krew Malaysia Airlines pakai) dengan panty hose skin colour. Bukan macam Ikon Kepala Bana tu, pakai court shoes dengan stoking putih! Fesyen pun tak reti, bangang!Ugly dohhh… Kepada pramugara dan pramugari MAS Airlines, biarlah kita tua tapi hati kita murni. Jangan seperti orang tu, berlagak dara tapi kurang ajar!

If you have nothing to, say nothing at all! Dah la bapak bebal, anak pulak super duper bebal!

ISTERI SUKA SUAMI TAHAN LAMA!
LAMPU SOLAR ISTIMEWA-JIMAT BIL ELEKTRIK ANDA & MUDAH DIPASANG!
Wujudkan Suasana Islamik Rumah Anda Dengan Alunan Azan Setiap Waktu, Bacaan Quran & Zikir! Free Poslaju & Free Gift!

Catat Ulasan Blogger

 
Top