0
A+ A-
Kecantikan seorang wanita lebih daripada paras rupa dan fizikalnya semata-mata, namun tak dapat dinafikan lelaki mana yang tak nak isteri mereka kelihatan sentiasa cantik supaya sedap mata memandang. Bila hati senang tengok isteri, rumahtangga pun berseri je…

Lelaki ini bijak berikan apa yang isteri dia perlukan untuk kelihatan menarik, walaupun dah 4 tahun kahwin dan ada anak. Sampai kawan dia minta tips! Haa para suami di luar sana jom baca ‘nasihat’ lelaki ni kalau inginkan isteri anda kekal cantik dan menawan sampai anda tak toleh pandang perempuan lain!

Suami Kalau Nak Isteri Cantik, Jangan Kedekut

Bini Pandai Jaga Penampilan!

Rumahtangga aku takde masalah. Aku sayang sangat anak bini aku. Just nak luah perasaan. duduk Kelantan. Kahwin dah dekat 4years. Bini aku ni, dari awal kahwin, sampai sekarang maintain jaga penampilan. Memang aku bangga pegang tangan dia bila jalan-jalan. Kat rumah pun sama je, dia berdandan bersolek macam nak keluar dating gak. Masalahnya, aku naik meluat dengan pandangan lelaki lain kat dia. Especially kawan-kawan aku sendiri. Aku bukan cemburu buta. Sebagai lelaki, aku nampak pandangan mata diorang kat bini aku. Memang nampak sangat berminat.

Bini Member Selekeh Sangat, Patutlah Dia Dok Menggatal Kat Luar!

Bini aku bukanlah cantik macam Miss Universe ke apa. Tapi di mata aku of course lah macam bidadari. Nak kata seksi, memang taklah. Pakaian dia mmg wajib labuh and longgar. Haritu aku bawak family aku beli barang kat pasaraya, jumpa lak member aku ni. Dia pun tengah shopping barang dapur. Masa tu aku nampak bini dia. Patut la dia dok menggatal kat luar, bini dia dah macam makcik-makcik aku tengok. Bukan aku nak hina ke apa, korang cuba bayangkan, bini dia slumber jalan-jalan dengan kain sarung batik. Tudung pun just lepas gitu je. Memang nampak selekeh sangat. Member aku ni ajak minum, so aku suruh je orang perempuan shopping. Masa tu dia tanya macam mana nak bagi bini dia lawa balik.

So kat sini aku senaraikan leteran aku kat dia…

1. Kalau Nak Bini Korang Cun, Jangan Kedekut!

Beli lah produk kecantikan untuk diorang. Contohnya, hari tu wife aku mengadu perut dia dah buncit. Aku belikan lah lotion kurus. Bagi dia sapu. Macam mana aku tahu produk-produk perempuan ni. Woi… korang main Facebook, dok like gambar aweks pandai lak. Apa salah kau search produk untuk bini korang.

Lagi satu, takde rahsia between kitorang. So aku tahu je password akaun Lazada, Zalora, Qoo10 dan banyak lg web wife aku shopping. So aku rajin chek wishlist dia. Dari situ aku tahu lah apa benda barang dia nak. Tak kira lah alat solek ke, pakaian ke, pape je lah.

2. Bagi Dia Masa Untuk Rehat, Rawat Dan Belai Diri

Hari aku off, wife aku pun dapat cuti. Tak payah masak, tak payah kemas rumah, tak payah jaga anak. Semua aku settle. So dia boleh tepek segala mak nenek benda kat muka or body.

3. Time Nak Keluar, Give Time Diorang Bersiap

Kau ingat senang ke nak lukis-lukis kat muka tu. Minimum setengah jam kot. Sambil kau tunggu bini korang bersiap, better kau uruskan anak-anak. Pakaikan baju ke apa. Kalau korang dok dalam kereta tekan hon, memang takdenya bini korang nak melawa. Lastly… Pesanan aku kat para isteri sekalian, jagalah penampilan korang. Jangan biar laki korang dok jamu mata kat luar…
ISTERI SUKA SUAMI TAHAN LAMA!
LAMPU SOLAR ISTIMEWA-JIMAT BIL ELEKTRIK ANDA & MUDAH DIPASANG!
Wujudkan Suasana Islamik Rumah Anda Dengan Alunan Azan Setiap Waktu, Bacaan Quran & Zikir! Free Poslaju & Free Gift!

Catat Ulasan Blogger

 
Top