0
A+ A-
my sis bru je kahwin bln 2 hr tu..y sy nk cerita ni belom kahwin dh brlaku konflik antara keluarga..smp kami trtanya jd xnk khwin ni? kad semua dh edar.. cerita dye bila keluarga si lelaki perangai pelik dr org lain..first y aku geram nk bt majlis y simple n pelamin bajet..

so sy ni tolong la mntk membe y ad bisness ni mntk tolong, pelamin 300 je skali dgn baju n makeup..tiba2 pengantin lelaki dtg nk y gah, so p la butik tgk baju bagai..so decide la nk bahagi dua antara pengantin pompuan n lelaki..si adk sy ni plak xprnh kje, nk khwin pn sbb cousin y tolong kenalkan..xsmp seminggu family laki dtg merisik n entah mcm mne tup2 kata nak tunang n kahwin..sy of course trkejut sbb xth ap2 n dpt berita mcm tu.. mlm blom akad nikah tu tiba2 family lelaki call kata xblh nk byr pelamin n baju pengantin bagai, pdhal dia mntk y gah ni..y bajet rm300 tu dh cancel dh.. 

“Tak Pernah Jumpa Majlis Kahwin Pelik Macam Ini”
Gambar hiasan.

ada patut srh my sis byrkn semuanya.. marah la abah n mak saudara sy nie..mlm tu dh gaduh2 dh.. n bincang teruskn jugak mjlisnya.. y pelik satu lg, nk khwin biase lelaki ke rmh pompuan, tapi kami pengantin pompuan plak kena ke masjid di kg pihak lelaki..dh jd bising stu hal dgn alasan nk khwin dgn kadi kt kg dye..mcm la kadi kt kg sy ni xde kan.. y paling rare time majlis resepsi kt rmh pengantin pompuan (rmh sy la), tiba2 mak saudara lelaki p bisik nk mntk brg hiasan ats dulang tu balik..fhm x brg hiasan? that mean bakul y dia guna utk hiasan.. of course la sy ni trkejut beruk mse tu..dgn alasan sewa org lain punya..

lps p bisik kt sy blh plak p bisik dekat mak saudara sy..lg la hangin org tua tu..tp still sbr sbb majlis blom hbs..n prkara y paling bengang dye bwk plak pngantin lelaki blik rmh dye blikkkk..pdhal esknya majlis hantar menantu..ko bygkn lah dh berapa kali nak angin keluarga sy mse tu..dh byk hal y family lelaki tu bt..pg majlis nk hntr menantu tu, my cousin n my dad dh xde mood dh..masing2 mls nk p sne sbb ibarat bkn hantar menantu tp hantar anak sndri ke rmh sne.. tp fikirkan si adk sy ni, kami prgi la ke sne dgn membawa segala barang hiasan y diminta..lps je majlis berzanji, mak saudara sy serahkan brg y diminta tu betul2 dpn org ramai sbb dh tahan marah sgt la..mse tu gaduh la mak saudara sy n mak saudara dye..

adk sy y kat pelamin ni dh nggis..sbb xtahan sy n adk bradik lain nggis jugak..mak sepupu n mak saudara y lain tarik sy keluar sbb sy ni mulut mcm pelakar jugak..tkot sy ni trkurang aja so dibawa keluar cepat2..kt kereta sy dh melenting-lenting dh ni..tiba2 nampak abah nangis sbb tgk majlis anak dye jd mcm ni..u gais bygkn lah, ni majlis perkahwinan prtama dlm keluarga sy tp jd mcm ni..sy nak kahwin nnt jd takot plak..tp Alhamdulillah rumah tangga my sis sempurna xde cacat cela dye..keluarga lelaki ok je sbnrnya cuma cara y salah.. sy kongsikan sbb bg sy bnd ni pelik, klau betul nk bersederhana bialah betul2 n tak membebankan sebelah pihak..

– ceriteraku
ISTERI SUKA SUAMI TAHAN LAMA!
LAMPU SOLAR ISTIMEWA-JIMAT BIL ELEKTRIK ANDA & MUDAH DIPASANG!
Wujudkan Suasana Islamik Rumah Anda Dengan Alunan Azan Setiap Waktu, Bacaan Quran & Zikir! Free Poslaju & Free Gift!

Catat Ulasan Blogger

 
Top