0
A+ A-
Kecantikan adalah satu perkara yang amat subjektif, ada yang mementingkan kecantikan luaran dan ada yang mementingkan kecantikan dalaman dan ada yang mementingkan kecantikan kedua-duanya.

Kecantikan memang perkataan yang tidak dapat dipisahkan daripada wanita, cantik dari segi rupa, cantik dari segi pakaian dan pelbagai lagi.

Ada antara mereka sanggup berhabisan ribuan ringgit semata-mata untuk cantik, tetapi tahukah anda sebenarnya untuk cantik itu adalah murah.

Rahsia Kulit Putih Dalam Sejam

Pelbagai petua orang dulu-dulu ditinggalkan kepada kita untuk kelihatan cantik, cuma terserah kepada kita samada rajin atau tidak.

dikongsikan oleh seorang wanita bernama Ika Mat Bakhir, satu rahsia dan petua yang cukup menarik di mana dengan bahan semulajadi hanya beberapa ringgit dia mampu untuk menghasilkan pemutih kulit.

Malah apa yang menarik, dalam masa sejam dipakai anda akan dapat melihat perbezaannya.

Jom kita ikuti apakah rahsianya.

1..toksah nak cari mahai2..bawak bontot pergi dapur carik tiga bahan ni je iaitu beras pulut,garam sesudu dan gula sesudu..ok case takde beras pulut pakai jelaa beras makan yg ada cap jasmine ke jati ke jgn korang bantai biskut beras sudah laaa ye..muka buruk akak tak tanggung..kalau korang cakap xdok smua bahan ni kat dapur sila post kat group bersamamu tv3..insyalah ada bantuan ye.

Heheheheheh..gurau je

Wanita Dedah Resepi Pemutih Kulit Dalam Sejam

2..masukkan semua bahan td dalam kuali dan goreng tanpa minyak dalam agak2 5 min gitu biar gula garam sebati dgn beras..smp beras kuning2 sikit terus masuk dalam blender campur ayak panas sikit..jgn bnyk2 tau kang cair xbest sgt nak tepek n skrub kat kulit. Guna air panas sbb nak bg jd macam paste ala2 paste tomyam lembik2 gitu..hahaah

Resepi Pemutih Kulit Dalam Sejam

3..nilah hasil nyaaa..agak2 macam muntah kuceng je korang rasa kan??hahahahaha..gurau sajoooo..ni haaa laa jadiknya..senang sgt kan? Ckap susah meh bagi pipi aku lempang lelaju..

Resepi Pemutih Kulit Dalam Sejam

4.maka bermulalah sesi menyental dan menempek kat muka ni haaa..korang tggu biar sejuk skit paste tadi then baru sapu/skrub/buat mask kat muka tau..sapu tgh panas muka kau melecur aku cakap padan muka je..haahaa.

a)Mula2 amek secolet then skrub satu muka.

Satu muka tau skrub sapu tonyoh genyeh tapi jgn sental guna berus besi lak!sapu kat hidung skrub sikit2 bia rata..

b)And then korang basuh muka tau..Basuh guna air bersih bukan ribena atau teh o okay..

c) Ambil lagi paste and tempek kat muka macam mask..sapu rata2 kat satu muka macam mask yg korang duk beli kat watsons tu haaaa..senang je tepek..xtau tepek meh akak pijak!

d) Biarkan je kat muka sampai kering betul2 kering tggu sampai sejam tau..and then jgn trus basuh. Dah kering slow2 skrub n peel off smua yg kering2 kat muka tu.

e) Dah peel off n skrub smua paste yg kering tu barulah basuh sisa2 tertinggal guna air yg bersih and then lap kering2.

P/s :kalau muka anda berjerawat bermasalah akan rasa sedikit pedih2 manja je tak sakit pn mcm akak kulit kering sikit so rasa gak la pedih manja tapi tak membhayakan.

Resepi Kulit Flawless Dalam Sejam

Ni haaaaaa muka selebet takdok make up tak dok bedak takdok pondesen takdok edit pape..mmg uduh tapi somi cakap cun lecung lagi..hahahah..alahan jadikan kulit akak memang kusam,kering,menggelupas,naek jerawat pasir kecik2 gituuuuu..sng citer uduhh laaa..

Resepi Kulit Flawless Dalam Sejam

TARAAAAAAAAAAAA!!!!! Lepas sejam je uolszz!! Lepas sejam bertungkusss lumussss!!! Mmg lah tak felawlesssss tapi napak laa kurengg kan parut dan kekusaman?? And cerah sikit..buat hari2 buat selalu rasa akak akn lg felawlessssss dr hok cucuk vit c tuhh..hahaha..jgn mareeee..so nak putih n kurangkan parut serta jerawat boleh la amal selalu..insyalah selamat..xde bahan kimia..xde cucuk2..xde telan2..akak baru buat sekali kesan dah gini..engkorang try tiap hari buat..konpom letupppppp..

Resepi Putihkan Kulit Dalam Sejam

Try jugak skrub kat tgn n celahan yg adoooo..semua aku bahan skrub n tepek sbb aku mmg gila nak cantekkk..hahahahahahah..so ni gmba bfore skrub..ta edit n no 360 tau..kulit x brapa nk putehh jgn kau kutuk

Resepi Putihkan Kulit Dalam Sejam

Sejam je..lpas puas2 skrub puas2 sental n mask tepek kat tgn,tengok lahhhh uolssssss..nampak tak urat2 tuuu?? Haaaaaaa..sumpah tak tipuu..akak pon macam omaigosghhhhh hmmmmmm sgt takjubbbb..so korang boleh laaaa try yekk..tak cuba tak rugi pon selamat barang dapur umah anda..hahahaha..dari duk telan2 pil nk puteh bagai try laaa jugak elemen semulajadi a.k.a elemen masakan niii..lau tertelan pon konpom tak termeninggal okayyyy..nak puteh nak lagi puteh kau tamak nak puteh gila buat lah hari2 smp dpt hasil yg diingini.jgn malasssssss..selamat mencubaaaa...

Resepi Putihkan Kulit Dalam Sejam
ISTERI SUKA SUAMI TAHAN LAMA!
LAMPU SOLAR ISTIMEWA-JIMAT BIL ELEKTRIK ANDA & MUDAH DIPASANG!
Wujudkan Suasana Islamik Rumah Anda Dengan Alunan Azan Setiap Waktu, Bacaan Quran & Zikir! Free Poslaju & Free Gift!

Catat Ulasan Blogger

 
Top