Header Ads

Pakistan Tawar Bayaran Seks Untuk Langsai Hutang di Sipitang

"Tak Mampu Bayar Hutang, Boleh Bayar Dengan Seks" | Sungguh mengejutkan kes yang dilaporkan berlaku di Sipitang, Sabah ini di mana warga Pakistan (pemiutang) menawarkan penghutang 'cara mudah' untuk melangsaikan hutang dengan khidmat seks.

Peniaga Pakistan yang dipanggil 'Pakistan' ini terkenal di Sabah apabila mereka sering sahaja dilihat berjalan dari rumah ke rumah untuk mempromosikan barangan atau produk mereka dan memberi kemudahan berhutang.

Pakistan Tawar Bayaran Seks Untuk Langsai Hutang di Sipitang

Pakistan tersebut akan datang setiap bulan ke rumah penghutang untuk mengutip hutang. Kadar hutang dan pembayaran mengikut apa yang dipersetujui.

Tidak dapat dinafikan, Pakistan banyak menolong golongan suri rumah untuk mencari barangan yang mereka sukai.

Namun, kejadian yang berlaku di Sipitang ini mengejutkan apabila terdapat segelintir Pakistan yang turut menawarkan seks untuk melangsaikan hutang.

Penduduk tempatan yang berang telah memukul dan menetak Pakistan terbabit yang berani mengganggu rumahtangga dan anak orang.

Berikut merupakan kenyataan yang tersebar di laman facebook:

Pakistan Tawar Bayaran Seks Untuk Langsai Hutang di Sipitang

Kesimpulannya, kalau tak mampu bayar hutang, jangan berhutang. Mungkin sahaja mereka ini merasakan diri mereka ditipu.

Kisah ini masih menimbulkan kekeliruan di mana ramai penduduk Sipitang menafikan kisah ini. Menurut mereka, warga Pakistan ini bergaduh sesama mereka dalam bahasa mereka sendiri yang tidak diketahui puncanya. Ada juga cerita yang mengatakan bahawa Pakistan ini terlibat dalam kemalangan dan macam-macam lagi.

Warga Sipitang, ada pencerahan?

No comments:

Powered by Blogger.