Header Ads

Abang Tiri Kejam Bawa Rakan-Rakan Rogol Adik Sendiri

Siksa 10 tahun jadi hamba seks dua abang tiri | TAMPIN - Seorang remaja perempuan nekad membuat laporan di Balai Polis Gemencheh, Isnin lalu, setelah hampir 10 tahun dirogol dua abang tirinya di salah sebuah ladang, di sini.

Mangsa berusia 17 tahun itu mula dirogol ketika berusia tujuh tahun dan pernah mengadukan insiden itu kepada ibunya, namun tiada sebarang tindakan yang diambil termasuk melaporkan kepada polis.

Menurut sumber, mangsa akhirnya mendapat kekuatan untuk melaporkan sendiri peristiwa terkutuk itu kepada polis selepas keluarga angkatnya yang baru dikenali beberapa bulan lalu memberikan galakkan kepadanya untuk membuat laporan polis.

Abang Tiri Kejam Bawa Rakan-Rakan Rogol Adik Sendiri

“Mangsa rupa-rupanya bukan hanya dirogol dua abang tirinya, bahkan turut dirogol beberapa rakan abang tirinya yang mengambil kesempatan ke atas sikap sambil lewa ibu mangsa yang tidak membuat sebarang laporan polis berhubung insiden rogol berkenaan.

“Perbuatan terkutuk itu terus berlanjutan sejak mangsa berusia tujuh tahun dan berulang kali. Kali terakhir mangsa dirogol oleh dua orang abang tirinya adalah pada Jun lalu,” katanya kepada Sinar Harian, semalam.

Sementara itu, Ketua Polis Tampin, Superintenden Wooi Kooi Cheang ketika dihubungi mengesahkan kejadian berkenaan dan menyatakan dua suspek iaitu abang tiri mangsa berusia 21 dan 24 tahun telah ditangkap sehari selepas laporan polis dibuat.

Menurutnya, kedua-dua suspek adalah pekerja hotel dan ditahan reman selama tujuh hari dari tarikh ditangkap bagi membantu siasatan.

“Suspek lain iaitu beberapa rakan abang tiri mangsa kini sedang dijejaki polis. Mangsa kini diletakkan di bawah perlindungan Jabatan Kebajikan Masyarakat dan kes disiasat di bawah 376 Kanun Keseksaan,” katanya.

No comments:

Powered by Blogger.