Header Ads

Clash of Clans menemukan mereka

Bertemu jodoh di Clash of Clans | Pada mulanya, Nurul Ezzaty Zakaria hanya ingin menghilangkan kebosanan dengan bermain permainan Clash of Clans (COC), tetapi tidak sangka akan bertemu jodoh dengan suaminya yang juga peminat permainan itu.

Mengimbas kembali detik perkenalan itu, suri rumah, Nurul Ezzaty berkata, dia mula membabitkan diri dalam permainan itu kira-kira dua tahun lalu di bawah kumpulan ‘Ganu Warrior’.

Wanita berusia 24 tahun itu berkata, kumpulan itu ditubuhkan adik-beradiknya yang juga peminat permainan berkenaan, sebelum ia turut disertai rakan mereka lapor Harian Metro.

Clash of Clans menemukan mereka
NURUL Ezzaty dan Muhammad Hafezdin

Nurul Ezzaty yang berasal dari Kampung Gong Terap, Setiu, berkata, ahli kumpulan itu kemudian semakin bertambah menjadi 30 orang termasuk suaminya, Muhammad Hafezdin Rameli, 27, pada Januari 2014.

“Semua orang menggunakan nama samaran yang pelik dan kami tidak terkecuali. Saya menggunakan nama ‘Katniss Everdeen’ yang diambil sempena nama watak heroin dalam permainan ‘Hunger’ manakala suami pula ‘Afezdean’.

“Walaupun berada dalam ‘clan’ yang sama, kami tidak bertegur sapa sehinggalah saya meminta bantuan ahli untuk memberikan ‘naga’ bagi melancarkan serangan terhadap musuh, malangnya diberi toyol oleh suami,” katanya ketika dihubungi di sini, semalam.

Anak bongsu daripada 14 beradik itu berkata, pada mulanya peristiwa itu membuatkan dia marah kerana permintaan tidak dipenuhi.

Bagaimanapun, tidak lama selepas itu, ketua ‘clan’ mewujudkan kumpulan WhatsApp menyebabkan mereka semakin mengenali antara satu sama lain.

“Pada masa itu, kami sering mengejek antara satu sama lain kerana sikapnya yang gemar mengusik sehinggalah dia memohon maaf menerusi mesej peribadi,” katanya.

Sejak itu, Nurul Ezzaty berkata, mereka mula mengenali hati budi masing-masing selama kira-kira tiga bulan dan selepas itu Muhammad Hafezdin mengambil keputusan untuk merisik sebelum mereka dinikahkan pada 22 November lalu.

“Bagi saya, jodoh sememangnya sudah ditentukan Allah dan COC hanya sebagai ‘asbab’ saja, mungkin sudah tertulis cara perkenalan kami begitu,” katanya.

Sementara itu, seorang lagi peminat COC, Muhamad Syafiq Murat, 26, dan pasangannya, Ashratul Huda Mohd Yazid, 24, masing-masing dari Perak berkata, mereka juga tidak mengenali satu sama lain sebelum menyertai COC.

Bertemu jodoh di Clash of Clans
MUHAMAD Syafiq dan Ashratul Huda.

Kakitangan swasta itu berkata, menerusi kumpulan ‘Taiping Silver’, mereka mula berkenalan menerusi ruang sembang di COC dan bertukar ke aplikasi WhatsApp kira-kira setahun sebelum melangsungkan perkahwinan pada 7 November lalu.

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.