Header Ads

Cubaan Rogol Atuk 69 Tahun Terhadap Budak 10 Tahun Gagal

Nafsu buas si gembala lembu | KOTA BHARU – Seorang kanak-kanak perempuan berusia 10 tahun di Gunong, Bachok terselamat daripada menjadi mangsa cabul seorang warga emas selepas tindakan suspek disedari dua abang mangsa.

Dalam kejadian jam 3.50 petang Jumaat lalu, suspek berusia 69 tahun, yang juga jiran mangsa dan seorang gembala lembu cuba melakukan perbuatan tersebut selepas memanggil mangsa melalui tingkap rumah, sebelum kanak-kanak itu diminta ke bahagian dapur.

Ketua Polis Daerah Bachok, Deputi Superintendan Abdul Hamid Che Ahmad berkata, suspek dikatakan masuk ke rumah mangsa dan membuka seluar kanak-kanak tersebut.

Cubaan Rogol Atuk 69 Tahun Terhadap Budak 10 Tahun Gagal

Perintah reman terhadap suspek dikeluarkan Pendaftar Kanan Mahkamah Majistret Kota Bharu, semalam.

“Ketika itu mangsa dikatakan tinggal bersama adiknya yang berusia setahun. Secara kebetulan, dua abang mangsa pulang ke rumah dan melihat suspek yang dalam keadaan separuh bogel duduk berhadapan dengan adik mereka.

"Suspek kemudiannya bangun dan terus keluar sebaik sahaja menyedari kehadiran abang-abang mangsa,” katanya.

Menurutnya, ibu mangsa, seorang suri rumah yang tidak berada di tempat kejadian ketika itu bergegas pulang setelah dimaklumkan mengenai kejadian itu sebelum membuat laporan polis.

Manakala mangsa pula telah dibawa ke Hospital Universiti Sains Malaysia, Kubang Kerian untuk menjalani pemeriksaan kesihatan.

“Kita telah menahan suspek beberapa jam kemudian semasa dia datang ke Balai Polis Gunong, Bachok. Dia ditahan reman selama empat hari bermula hari ini (semalam) bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 354 Kanun Keseksaan kerana mencabul,” katanya.

Dalam pada itu, suspek dibawa ke Kompleks Mahkamah Kota Bharu di sini semalam menaiki sebuah van polis kira-kira jam 10 pagi.

Ketika ditahan kira-kira jam 8 malam, suspek difahamkan tidak menggunakan sebarang alat bantuan, namun beliau dilihat menggunakan tongkat ketika masuk ke bilik reman semalam.

Perintah reman dikeluarkan oleh Pendaftar Kanan Mahkamah Majistret Kota Bharu, Rosli Ahmad.

No comments:

Powered by Blogger.