Header Ads

Kisah Disebalik 'Pasangan Pengantin Paling Muda'

“Pengantin lelaki babyface gila!” | SUNGAI PETANI – Gambar pasangan pengantin muda, viral di media sosial dan menjadi bualan hangat netizen hari ini.

Beberapa gambar yang dimuat naik oleh kakak pengantin lelaki, Atikah Farisyaa, di laman Facebook mencetuskan pelbagai reaksi netizen.

Kisah Disebalik 'Pasangan Pengantin Paling Muda'

“Untunglah kahwin muda. Umur 40, anak-anak dah besar dan kerja. Pengantin lelaki babyface gila!” kata Rizal Hakimm.

“Raut wajah macam budak-budak. Ingatkan budak darjah dua tadi. Apa-apa pun semoga berbahagia. Kahwin muda banyak kelebihan sebab Allah pun suruh kahwin muda kan,” kata Intan Aben.

Namun, ada juga sesetengah netizen yang memperlekehkan pengantin lelaki tentang keupayaannya ‘membahagiakan’ isteri. Tidak kurang juga yang mempertikaikan wajahnya tidak kena usia.

Menurut Atikah, adik lelakinya itu menghidap penyakit thalasemia major yang menyebabkan tumbesaran penghidapnya terbantut.

“Pengantin lelaki babyface gila!”

Jadi, usahlah mempertikaikan kemampuan dan raut wajah pengantin lelaki yang nampak seperti kebudak-budakkan itu. Perbuatan mempersoalkan ciptaan Tuhan hanya menyebabkan kita yang normal ini menjadi bongkak dan angkuh dengan kesempurnaan yang diberi olehNya.

Pengantin thalasemia major

Pengantin thalasemia major

Suami thalasemia major

Suami thalasemia major

Suami thalasemia major

Lelaki thalasemia major kahwin

Lelaki thalasemia major kahwin

No comments:

Powered by Blogger.