Header Ads

Mesej Tersembunyi Dalam Filem Terbaru X-Men - Apocalypse 2016

Pendedahan Muslihat Tersembunyi Disebalik Filem Terbaru X-Men: Apocalypse 2016 | Tak sangka, rupanya ada mesej tersembui dalam Filem Terbaru X-Men - Apocalypse 2016. Menerusi Facebook Neil Armsteen, kami kongsikan kepada anda pendedahan mengejutkan mengenai Filem Terbaru X-Men - Apocalypse 2016 ini.

Mesej Tersembunyi Dalam Filem Terbaru X-Men - Apocalypse 2016

MUSLIHAT DALAM FILEM TERBARU X-MEN - APOCALYPSE 2016

Filem X-Men terbaru yang bertajuk Apocalypse kemungkinan besar menciplak kemampuan Waliyullah Asif Barqiya yang hidup pada zaman Nabi Sulaiman a.s. Walaupun Nabi Sulaiman a.s. terkenal dgn pelbagai keramat dan mukjizat tetapi Asif memiliki kemampuan tertentu yang sangat luar biasa.

X-Men: Apocalypse menampilkan watak baru bernama Apocalypse atau En Sabah Nur. Ia watak baru yang akan diperkenalkan dalam filem terbaru X-Men yang bakal ditayangkan pada 2016.

Dalam trailer ini watak Apocalypse digambarkan mempunyai kebolehan membina bangunan Piramid Firaun hanya dgn kawalan minda.

Sementara Waliyullah Asif Barqiya pula berupaya (dengan izin Allah) memindahkan keseluruhan istana Balqis di hadapan Nabi Sulaiman a.s.

Makhluk kedua yang mampu memindahkannya ialah bangsa jin Ifrit. Ia sebagaimana yang telah diceritakan dalam Al-Quran.

EN SABAH NUR DALAM X-MEN

Watak Apocalypse atau digelar En Sabah Nur (The First One) merupakan watak penjahat di dalam komik X-Men. Watak ini mula diperkenalkan dlm komik pada Mei 1986. Ia dicipta oleh Louis Simonson dan Jackson Guice.

Apocalypse dilahirkan di Aqaba, Jordan iaitu daerah berhampiran Laut Merah. Dia dipercayai sebagai manusia pertama memiliki sel genetik mutan.Akibat kebolehannya yang luar biasa, genetik X tersebut telah menukar bentuk fizikalnya.

Keganjilan warna tubuh badannya menyebabkan dia ditinggalkan oleh masyarakat dan seorang lelaki bernama Baal (pemimpin pasukan Sandstormer). Baal menjaga En Sabah Nur dan mendidiknya cara mengawal kebolehan mutan.

Selepas melihat potensi kanak2 ganjil itu, Baal menamakan ia En Sabah Nur yang bermaksud The First One.

Baal telah mati akibat kecederaan ketika dia dan En Sabah Nur berlindung di dalam gua dari serangan tentera Firaun. Baal mendedahkan dia menyimpan teknologi alien (teknologi bangsa Jin) di dlm gua tersebut.

En Sabah Nur menukar namanya kepada Apocalypse dan menggunakan teknologi tersebut mengelilingi dunia. Dia pergi merentasi pelbagai kaum dan masyarakat di seluruh dunia meminta mereka mengakuinya sebagai Tuhan.

Tak lain tak bukan orang yang dimaksudkan ialah Samiri (Nabi Palsu)


P/s: Hollywood adalah milik Rothschild. Semua pengarah filem Hollywood adalah penganut agama Freemason (pengikut dajjal)

(Baca: Mesej Tersembunyi Dalam Filem The Divergent Series: Allegiant)

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.