Header Ads

Misteri Kek yang Amah Indonesia Mahu Bawa Balik ke Negaranya Terbongkar

Pembantu Rumah Buat Kek Nak Bawa Balik ke Indonesia. Bila Belah Kek Itu, Rupa-Rupanya.. | Sudah menjadi lumrah ramai pekerja asing yang datang ke Malaysia adalah semata-mata mencari rezeki dan kebanyakkan wang berkenaan dihantar balik ke negara masing-masing kerana kadar tukaran yang tinggi.

Ada antara mereka yang datang ke sini bekerja berdasarkan "target" di mana bila sudah cukup wang dihantar mereka akan pulang ke negara mereka balik dan dengan wang tersimpan berkenaan mereka boleh jadikan modal berniaga di sana.

Misteri Kek yang Amah Indonesia Mahu Bawa Balik ke Negaranya Terbongkar

Kita ada terdengar majikan bertindak kasar dengan pekerja terutamanya pembantu rumah, namun ianya hanyalah segelintir sahaja di mana ramai majikan yang baik dengan pembantu rumah sehingga menganggap mereka seperti keluarga sendiri.

Kisah kebaikan majikan tersebut samalah seperti kebaikan keluarga lelaki ini, Imran Kamil, yang menganggap pembantu rumahnya seperti keluarga sendiri namun secara tiba-tiba pembantu rumahnya meminta untuk pulang ke negaranya Indonesia kerana katanya anaknya sakit.

Namun mereka terpaksa merelakan dia balik, tetapi disebalik itu rupanya ada 'udang sebalik batu', ada misteri di dalam sebijik kek yang dibuat pembantu rumah berkenaan yang hendak dibawa pulang ke Indonesia.

Semasa dipertengahan jalan menuju ke lapangan terbang di mana pembantu rumah berkenaan terlupa untuk mengambil keknya itu dan bertegas mahu berpatah balik semula. Apakah misteri dengan kek berkenaan?

Jom kita baca.

Pembantu Rumah Buat Kek Nak Bawa Balik ke Indonesia. Bila Belah Kek Itu, Rupa-Rupanya..

kisah kek pembantu rumah Indonesia

kisah kek pembantu rumah Indonesia

kisah kek pembantu rumah Indonesia

kisah kek pembantu rumah Indonesia

Apapun tidak semua pembantu rumah seperti itu, apa yang diceritakan ini jadikan sebagai peringatan.

No comments:

Powered by Blogger.