Zahid Hamidi Kata Tun Mahathir Kitab Buruk dan Tidak Relevan

“Tun Mahathir Kitab Buruk dan Sudah Tidak Relevan” – Zahid Hamidi | KUALA LUMPUR – Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi meminta ahli UMNO mengabaikan ajakan Tun Mahathir menggulingkan Najib, dalam ucapan merasmikan mesyuarat UMNO Bahagian Selangor, semalam. 
Menurut beliau, pemimpin lama seperti Tun Mahathir disifatkan sebagai kitab buruk dan sudah tidak relevan, lapor Malaysia Digest. 
Zahid Hamidi Kata Tun Mahathir Kitab Buruk dan Tidak Relevan
“Anggap seperti kitab buruk. Kita letak di tempat tinggi untuk menghormatinya. Kita tidak melangkahnya tetapi kita tidak boleh lagi membacanya kerana ianya ketinggalan zaman. 
“Kita perlu menganggapnya sebagai sejarah dan perlu maju ke hadapan,” katanya. 
Meskipun tidak menjelaskan secara terperinci bahawa ayat itu ditujukan pada Tun Mahathir, namun ia jelas sekali merujuk kepada bekas pemimpin parti yang telah meninggalkan parti keramat Melayu itu. 
“Mungkin orang itu merasakan kita masih masih kisah. Jadi, bila beliau meninggalkan UMNO, beliau tulis surat kepada pemimpin cawangan mengajak mereka menyertai gerakan beliau. 
“Terdapat lebih 21,000 ketua cawangan di seluruh negara. Saya menyeru mereka termasuk di Selangor untuk mengabaikan seruan itu,” katanya. 

© copyright 2018 – All rights reserved

BLOGMAZEER.COM

Loading...

Comments (No)

Leave a Reply