Header Ads

Luahan ‘Wanita Jadian’ yang Trauma Dengan JAWI (Video)

Baru-baru ini kecoh video laporan sebuah acara makan malam amal bertujuan untuk mengutip dana diserbu pihak Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) yang tersebar di media sosial. 

Acara tersebut telah disalah tafsir sebagai ‘pertandingan ratu cantik’, gara-gara ia dianjurkan oleh golongan transgender atau mak nyah.


Luahan ‘Wanita Jadian’ yang Trauma Dengan JAWI

Rata-rata mereka yang terpanggil untuk bersuara tentang isu tersebut merasakan tindakan JAWI agak keterlaluan kerana menyerbu masuk acara persendirian, selain ‘memberi teguran’ secara kasar dan maki hamun.

Apa yang terjadi sebenarnya? Kami tak nak buat apa-apa andaian dan kesimpulan, korang tengoklah video dan pendapat netizen tentang isu serbuan yang sedang hangat diperkatakan ni dan nilaikanlah sendiri.

Kisah ini dipetik menerusi Siti Kasim, Safiey Ilias yang kami kongsikan melalui OhBulan.

‘Bukan Pertandingan Miss World, Cuma Fundraising Event!’


“Ditangkap Dihina Untuk Apa?”

Modus Operandi Menginsafkan Mak Nyah?

Luahan Pondan Yang Trauma Dengan JAWI

‘Ditangkap, Dihina, Untuk Apa?’

Pondan Trauma Dengan Jawi

Doakan Mereka Diberikan Pengakhiran Yang Baik Oleh Allah…


“Gunakan Pendekatan Yang Lebih Lembut”

Pondan Trauma Dengan Jawi

Komen-Komen Netizen Yang Menilai Isu Ini Melalui Video Tersebut…

Jawi Hina Pondan

Jawi Hina Pondan

Jawi Hina Pondan

Jawi Hina Pondan

Jawi Hina Pondan

Jawi Hina Pondan

Jawi Hina Pondan

1 ulasan:

  1. Congratulations sebab akhirnya ada orang yang faham isi hati kepada insan2 transgender ini. Kalau betul JAWI nak tolong..bagi kerja yg baik kepada insan2 transgender ini agar mereka dapat merubah kehidupan mereka. Why that pegawai yg nampak like muslimah menjerit kepada peguam tu? Why menjerit? Kalau u nak suruh mereka bertaubat and balik ke pangkal jalan..look at yourself first rather than cari kesalahan orang. Kepada pembaca, sila type di youtube 'JAWI serbu Mak nyah' Most of the videos kedengaran suara2 staff lelaki yang ketawa, kutuk and look down to mak nyah..Why should perli them? Tak boleh ka cakap elok2 dan berhemah?..Why should you bawa media sekali ke majlis tu?....untuk apa? Untuk memalukan kaum ini? Mengapa banyak lagi kes macam prostitutes or warga asing tak p serbu??? Allah sendiri mengatakan kalau ingin berdakwah, buat dengan cara yang betul....for Pegawai wanita JAWI yang bertudung tu....tukar jawatan lah if you cant control your emotions when that lawyer mempertahankan hak! Kesian kumpulan transgender ini...mereka masih manusia..sedangkan kucing dan anjing pun kita layan dengan baik...ini kan manusia.

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.