Header Ads

Pengalaman Menyedihkan Zahid Ketika Menziarahi Haron Din di IJN

WAIMA berbeza fahaman siasah, keterbukaan Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi menziarahi Mursyidul Am PAS, Datuk Dr. Haron Din yang sakit mendapat perhatian ramai netizen tempatan.

Menerusi catatan kicauan terbaharu laman Twitter beliau @Zahid_Hamidi pada Sabtu, Menteri Dalam Negeri itu dilaporkan menziarahi tokoh PAS tersebut di Institut Jantung Negara (IJN) di Kuala Lumpur baru-baru ini lapor Mynewshub.

Pengalaman Menyedihkan Zahid Ketika Menziarahi Haron Din di IJN

Beliau lengkap berpakaian Melayu warna merah muda dengan diiringi isterinya, Datin Seri Hamidah Khamis kelihatan cukup ceria bertanyakan khabar keadaan kesihatan pemimpin PAS tersebut yang terlantar di atas katil.

“Saya dan isteri menziarahi Tuan Guru Dato Haron Din. Sama-samalah kita berdoa semoga beliau segera sembuh. Amin #AZH,” kicau Ahmad Zahid, 63; secara ringkas dalam catatan Twitternya itu dengan disertakan dua gambar.

Apa yang cukup menyentuh perasaan, apabila salah satu daripada foto tersebut menunjukkan beliau kelihatan sebak sambil mengesat air mata ketika Haron cuba mahu menunjukkan senaskhah buku kepada Ahmad Zahid.

Ziarah Haron Din Di IJN, Zahid Hamidi Sebak

Naib Presiden UMNO dan kini menjalankan tugas Timbalan Presiden parti pada Februari lalu mengumumkan pelantikan Haron sebagai Ketua Kluster Dakwah di bawah Majlis Perundingan Islam yang dipengerusikannya.

Haron, 75; yang berasal dari Kangar, Perlis dan aktif menyertai PAS sejak 1974; sudah beberapa kali pernah menerima rawatan komplikasi jantung serta dimasukkan ke IJN pada 24 Mac lalu selepas mengadu sakit dada.

Antara pemimpin kenamaan yang menziarahi beliau termasuklah Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak pada 5 April dan Ketua Penerangan UMNO, Tan Sri Annuar Musa pada 31 Mac lalu.

No comments:

Powered by Blogger.