Header Ads

Kenapa Tidak Boleh Minum Air Botol Plastik Dalam Kereta Terutamanya Wanita

Kenapa Tidak Boleh Minum Air Botol Plastik Dalam Kereta Terutamanya Wanita

Dengan cara inilah Sheryl Crow mengalami kanser payudara. Dia tampil di acara Ellen Show dan mengatakan perkara yang sama. Perkara ini telah diidentifikasikan sebagai penyebab paling utama pada kanser payudara, terutamanya di Australia.

Doktor berkata: wanita tidak boleh meminum minuman yang sudah lama berada di dalam kereta. 

Hawa panas yng memanaskan bahan plastik dalam botol memiliki bahan kimia tertentu yang boleh menyebabkan kanser payudara.

Perhatian Wanita! Air Botol Plastik Dalam Kereta Anda Sangatlah Berbahaya!

Jadi sila berhati-hati dan jangan minum air dalam botol plastik yang sudah ditinggalkan di dalam kereta, dan share perkara ini untuk pengetahuan rakan-rakan anda.

Maklumat seperti ini sangatlah kita perlukan dan kita harus berhati-hati, dan mungkin akan menyelamatkan hidup kita.

Hawa panas dapat menyebabkan toksin/racun dari plastik menjadi bocor dan bercampur dengan air dan mereka telah menemukan racun ini pada jaringan payudara.

Bahaya Minum Air Dalam Botol Plastik Yang Dibiar Lama Dalam Kereta

Sebaik mungkin gunakan gelas stainless steel atau botol kaca. Biarlah semua orang yang mempunyai isteri atau teman wanita atau anak perempuan mengetahui ini semua.

Seperti yang kita sedia maklum, di dalam Islam ada menyatakan air terbahagi kepada 4 dan salah satunya ialah air musyammas iaitu air yang terdedah kepada matahari sememangnya tidak elok diminum kerana kebarangkalian blh bertukar kepada racun.

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.