Header Ads

Netizen Puji KJ Menghadap Sultan Johor, Ini barulah "Anak Jantan"

Netizen puji KJ Menghadap Sultan Johor, Ini barulah 'Anak Jantan'

Pasukan polo negara yang dibarisi oleh YB Khairy Jamaluddin memperoleh kemenangan kedua apabila berjaya menewaskan pasukan Singapura.

Perlawanan tempoh hari bertemu pasukan Brunei juga dimenangi oleh Malaysia.

Ini barulah 'Anak Jantan' - Menghadap Sultan Johor, KJ Dipuji Netizen

Sultan Johor, Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar hari ini mencabar pasukan skuad polo negara menentang pasukan Johor menerusi satu post di laman Facebook Johor Southern Tigers.

Jemput Menteri Belia & Sukan

KJ Anak Jantan

KJ Anak Jantan

Ini barulah 'Anak Jantan' - Netizen puji KJ menghadap Sultan Johor

JOHOR - Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaludin mengejutkan orang ramai apabila tampil berani menghadap Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar, semalam, selepas dicabar untuk berlawan dengan Pasukan Polo Johor. 

Sultan Ibrahim Iskandar dan Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim berkenan menerima menghadap Khairy Jamaludin di Istana Bukit Pelangi petang semalam. Gambar pertemuan mereka juga dimuat naik di Facebook Johor Southern Tigers. 

Khairy Jamaluddin Anak Jantan

Gambar-gambar yang dimuat naik menunjukkan mereka berbincang, tetapi tiada sebarang penerangan mengenai intipati pertemuan itu. 

Selepas pertemuan itu, Khairy meminta orang ramai berhati-hati apabila melontarkan pandangan di media sosial dan jangan cuba melagakan dirinya dengan keluarga Di Raja Johor lapor THEREPORTER.MY.

Khairy Jamaluddin Anak Jantan

"Harap tiada lagi pihak yang cuba melagakan saya dan keluarga Di Raja Johor. Please be respectful in your comments on social media," tweet Khairy. 


Khairy Jamaluddin Anak Jantan

Tindakan KJ menghadap keluarga Di Raja Johor itu menerima pelbagai reaksi netizen yang memuji beliau sememangnya 'anak jantan', kerana berani menghadap Sultan Ibrahim Sultan Iskandar untuk berdamai. 

Khamis lalu, Facebook Johor Southern Tigers memuat naik kenyataan Sultan Johor yang mencabar Khairy dan Pasukan Polo Sukan SEA Malaysia berlawan dengan Pasukan Polo Johor. Malah kenyataan itu juga menjemput rakyat jelata datang menyaksi perlawanan itu jika Khairy berani menerima cabaran itu. 

Khairy Jamaluddin Anak Jantan

Khairy Jamaluddin Anak Jantan

Namun di media sosial, netizen tidak berkenan dengan apa yang berlaku dan meminta kedua-dua pihak menyelesaikan masalah yang timbul secara matang dan profesional.

(Baca: Bagai Langit Dengan Bumi, Inilah Perbezaan TMJ VS KJ Dalam Sukan Polo)

No comments:

Powered by Blogger.