Header Ads

Shahir Dedah Sebab Kenapa Masih Simpan Pendakap Gigi Walau Sudah 9 Tahun

Shahir Dedah Sebab Kenapa Masih Simpan Pendakap Gigi Walau Sudah 9 Tahun

Selepas sembilan tahun memakai pendakap gigi, penyanyi Shahir Zawawi memberitahu dia tidak mempunyai perancangan untuk menanggalkannya dalam masa terdekat.

Ini susulan program AF Megastar yang disertainya kini menuntut komitmen dalam bidang seni suara.

Juara Akademi Fantasia Musim Kelapan itu tidak mahu tindakan membuka pendakap gigi nanti memberi kesan terhadap teknik nyanyiannya.

Hampir sembilan tahun memakainya, ia seperti sudah sebati dengan diri. Saya belum terfikir untuk membukanya dalam masa terdekat ini, terutama apabila membuat keputusan untuk bersaing dalam AF Megastar. 

Ini Sebab Shahir Tak Tanggal Pendakap Gigi Walaupun Sudah 9 Tahun

Saya bimbang jika membukanya, nanti ia akan mengganggu sebutan dan cara nyanyian. Selama ini, saya tidak menghadapi sebarang masalah ketika membuat persembahan. Jadi, biarlah dulu kerana lambat-laun, saya pasti akan menanggalkannya juga.

Bagaimanapun, penyanyi berusia 29 tahun itu tidak menafikan dia kerap kali diajukan pertanyaan berkenaan pendakap gigi yang masih belum dibuka.

Jelas Shahir, antara sebab dia menangguhkan tindakan tersebut kerana tidak mempunyai doktor gigi yang tetap.

Ini Sebab Shahir Tak Tanggal Pendakap Gigi Walaupun Sudah 9 Tahun

Sudah lama sebenarnya saya memakai pendakap gigi hingga sering ditanya bila saya mahu membukanya. Antara faktor yang membuatkan proses itu tertangguh apabila saya sering bertukar-tukar doktor gigi.

Terdahulu, Shahir terpilih antara 12 penyanyi yang layak berentap di konsert mingguan AF Megastar.

Selain Shahir, penyanyi lain yang terlibat adalah Azhar, Adira, Bob, Idayu, Amir Jahari, Indah Ruhaila, Syamel, Sufi, Ewal, Marsha dan Amir.

Semalam, peminat menyaksikan peserta Adira dan Azhar tersingkit daripada Konsert AF Megastar selepas memperolehi markah yang rendah daripada juri.

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.