Header Ads

Punca Utama Jonghyun Bunuh Diri Gara-Gara Tebus Hutang Lucifer

KEMATIAN anggota kumpulan SHINee iaitu Jonghyun akibat bunuh diri pada 18 Oktober lalu terus mendapat perhatian peminat di seluruh dunia.

Menurut laporan Mirror, lebih 10,000 peminat hadir ke Hospital Asan, Seoul, bagi memberi penghormatan terakhir kepada penyanyi itu.

Selain peminat, anggota kumpulan SHINee sendiri, Girls Generation, EXO dan NCT turut hadir ke upacara itu.
Malah, berita kematian tragis itu turut menjadi trending di laman Twitter apabila hampir 60,000 tweet dihantar dengan menggunakan tanda pagar #YouDidWellJonghyun.

Menerusi nota terakhir yang ditulis, Jonghyun bercerita mengenai tekanan perasaan yang dihadapinya.

Jonghyun mati dipercayai akibat bunuh diri.

Punca Utama Jonghyun Bunuh Diri Gara-Gara Tebus Hutang Lucifer

“Hati saya remuk. Kemahsyuran bukanlah untuk saya. Saya sudah buat yang terbaik. Cukuplah setakat ini, selamat tinggal,” tulisnya.

Menurut pihak polis, penyanyi berusia 27 tahun itu membunuh diri selepas menghidu asap karbon monoksida yang dibakar dalam biliknya.

Sementara itu, kematian Jonghyun terus menjadi perdebatan apabila ramai yang mula sedar mengenai tekanan hidup sebagai selebriti di negara itu.

Malah, netizen juga mahu tekanan perasaan yang dihadapi oleh selebriti atau sesiapa sahaja diambil serius kerana ia boleh menjurus kepada tragedi seperti ini.

Selain Jonghyun, SHINee dibarisi oleh Taemin, Onew, Minho dan Key.

Antara lagu mereka yang popular ialah Ring Ding Dong, Sherlock dan View.

Selain Korea Selatan, kumpulan ini turut menempa kemahsyuran di peringkat global dan dinobatkan sebagai salah satu kumpulan K-pop paling popular di dunia.

Mereka bernaung di bawah bumbung pengurusan SM Entertainment bersama Girls Generation, Super Junior dan EXO.

Puja Iblis, Tebus Hutang Lucifer Sebab Utama Jonghyun Bunuh Diri

Tahukah Anda….

Kenapa Artis Hollywood dan KPOP ramai yg Depress sampai ada yg bunuh diri sedang lifestyle mereka begitu indah bagaikan syurga dengan Jutaan Peminat, mahligai mewah dan pendapatan yg tinggi…

Disebalik “Syurga” yg dihidangkan pada mereka terselindung satu kegelapan yang menggerunkan…kita sendiri dapat lihat setiap Konsest dan Video Klip Artis HW dan KPOP begitu terserlah imej2 dan unsur ritual Illuminati,Ritual Masonic dan Anti Christ…

Ya,Para selebriti ini telah dijadikan perantara penyembahan Lucifer Untuk Manusia….dan bygkan nasib sebagai “Perantara”….sudah semestinya bayarannya sgt tinggi iaitu Roh….

Mana tak Depress bila seluruh hidup kamu diabdikan dalam “kontrak berdarah” untuk penyembahan makhluk yg menakutkan..Roh kamu terpaksa dikorbankan sebagai santapan dan yg tinggal hanya jasad tanpa Jiwa hidup sebagai Figura sembahan…

Sedangkan kita berhutang dengan AhLong pun jadi tak Keruan inikan pula berhutang dengan Lucifer

Jadi Bila Artis sembah Iblis…Peminat sembah Artis….Lihat dimana Kasta kamu…

Untuk menentang Iblis…jauhi diri kamu dari KETAKSUBAN melampau tak kira samada Artis,Ahli Politik,Bangsawan dan sebagainya kerana Figura2 ini dikhuatiri Perantara kepada Si Dia…..Ketaksuban membawa kepada penyembahan

Sumber: sultan nusantaragroup empayar langkasuka

(Baca: Kisah Perjanjian David Copperfield Dengan Jin Didedahkan)

No comments:

Powered by Blogger.