Header Ads

(Video) Dipersoal Kerana Solat Dalam Kereta Bergerak Dan Bermekap Tebal, Ini Penjelasan Fathia Latiff

Dipersoal Kerana Solat Dalam Kereta Bergerak Dan Bermekap Tebal, Ini Penjelasan Fathia Latiff

‘Maaf, saya tidak tahu aksi saya dirakam dan saya kerjakan solat kerana Allah bukan kerana manusia.’

Aksi Fathia Latiff yang sedang mendirikan solat di dalam kereta yang sedang bergerak yang telah dirakam dan dikongsikan menerusi akaun Instagram milik rakannya menjadi buah mulut netizen.

Ramai yang mempersoalkan tindakannya itu selain turut mempersoalkan alat solek tebal di mukanya. Fathia Latiff berkata dia malas melayan kritikan negatif peminat dan menyifatkan solat yang dilakukannya adalah urusan diantara dirinya dengan Allah.

“Saya kerjakan solat kerana Allah bukan kerana manusia. Maaf saya tidak tahu aksi saya dirakam,” katanya kepada mStar Online berhubung isu rakaman dirinya menjalani solat dalam kereta baru-baru ini.

Dipersoal Kerana Solat Dalam Kereta Bergerak Dan Bermekap Tebal, Ini Penjelasan Fathia Latiff

Menerusi video yang viral itu, Fathia menjelaskan bahawa dia dan rakannya terperangkap dalam kesesakan lalu lintas dan waktu solat dah hampir tamat membuatkan beliau mengambil keputusan untuk terus menunaikan solat di dalam kereta. Namun aksi itu dipertikaikan oleh segelintir netizen.

Walaupun ada segelintir yang mengecam, ada juga yang memuji sikap Fathia yang mengutamakan solat walaupun dalam perjalanan ke fesyen show.

Kalau kita perhatikan di ruangan komen, pelbagai hujah dan dalil telah dikeluarkan bagi mempertahankan pendapat masing-masing. Susah kita nak komen kalau bab-bab seperti ini, namun mungkin Fathia ada alasan tersendiri. Lagipun, Islam itu mudah.

Video Fathia Latiff mendirikan solat dalam kereta


Source:  mStar Online

No comments:

Powered by Blogger.