Header Ads

Cuma Bermodalkan RM23, Wanita Cantuk Ini Buat Sendiri Pokok Monstera Cantik, Dan Hasilnya Memang Sangat AWESOME!


Pokok hiasan jenis berdaun besar ini antaranya pokok ketapang, pokok monstera menjadi kegilaan peminat dekorasi hiasan dalaman. Tapi nak beli sepokok tu mahal sungguh, mencecah ratusan ringgit.

Berbekalkan idea kreatif, Puan Mazidah Mzin hasilkan sendiri pokok monstera yang cantik ini dengan berbekalkan modal RM23 saja. Ada 2 versi DIY pokok hiasan yang dikongsikan dalam ini. Satu jenis batang tinggi, dan satu lagi jenis batang rendah. “Nak beli pokok ini memang mahal gile kat area Klang ini. Nak go cowboy jauh-jauh semua. Paling murah pun RM80 kat Klang ini.

Dah lama sangat mengidam sampai makan tak lalu mandi tak basah. Akhirnya saya dapat idea buat jelah sendiri.” Yang nak mencuba boleh ikut step by step yang dikongsikan ini. Modal hasilkan pokok hiasan ini = RM23.

1. DIY Pokok Monstera Jenis Tinggi



Batang tu ambil je apa-apa yang ada kat rumah. Tak ada beli-beli pun. Kalau tak ada batang macam tu pakai je batang penyapu ke, ranting pokok yang boleh ambil je dari belakang rumah. Jimat.


Balut batang tu dengan tape hijau. Biasa tape tu untuk lekat batang bunga. Banyak dijual kat kedai jual bunga. Balut sampai habis.



adaaaaa dah siap. Cantikkan, Nangislah tokey cowboy macam ni.

 2. DIY Pokok Monstera Jenis Batang Rendah







Haa.. pacak-pacak je batang daun tu sesedap rasa. Then saya beli batu kat kedai RM2. Hias-hias je tutup suratkhabar tu. Siap. Senang sangat kan mak-mak. Hasilnya pun puas hati. Paling penting tak keluar modal besar sangat.

Rajin dengan tak rajin je mak-mak. Ini dah ditunjukkan caranya, ada masa bolehlah mak-mak cuba buat dekat rumah sendiri. Cantik sungguh letak di ruang tamu kediaman mak-mak kelak.

Sumber/Foto : Mazidah Mzin

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.