Header Ads

10 Snek Ini Memang Korang Wajib Cuba Dekat Family Mart, Memang AWESOME SANGAT!



elain daripada restoran, dah jadi trend di Malaysia sekarang bila mana speedmart dari Korea pula dapat sambutan hangat disini.

Mesti pelik kan kenapa Family Mart tu sentiasa penuh dengan orang.

Kalau korang yang sejenis tak tahu sangat tentang makanan apa yang best di Korea dan agak-agak blur nak pilih mana yang best di Family Mart tu, ini 10 snek yang korang wajib cuba!

1. Ais krim



First time masuk Family Mart ni, korang boleh cuba dulu ais krim mereka ni. Didatangkan dengan dua perisa, buat masa ni adalah Matcha dan Hokaido Melon.

2. Oden



Kalau di Malaysia Oden ni lebih kurang macam Lokching laa.

3. Susu pisang



Ada yang sanggup beli susu ni berbotol-botol kalau ke Korea semata-mata nak bawa balik Malaysia. Sekarang ni korang boleh je cari terus di Family Mart. Senang kan?

4. Japanese ice cream



Ada banyak pilih ais krim Jepun yang korang boleh try! Sedap wey..

5. Rice crackers



Mochirato rice crackers, jaga stick umashios dan sweet potato sticks antara rice crackers yang menarik untuk korang dapatkan disini.

6. Strawberry sando



Soft cake yang dipenuhi krim bersama strawberi boleh dinikmati mengikut musim bunga di Jepun.

7. Bento



Bukan saja snek, makanan berat pun korang boleh dapatkan disini. Menyediakan variasi bento dengan jenis yang berbeza-beza. Pilih saja mana satu yang korang suka.

8. Onigiri



Makanan tradisional yang biasanya diambil oleh masyarakat mereka pada waktu lunch. Nampak kecil tapi kalau dah makan seketul ni kenyang tau.

9. Strawberry shortcake



Didatangkan dalam hidangan cawan untuk memudahkan korang menikmatinya. Serious tak menyesal wey kalau beli yang ni. Satu tak cukup!

10. Choco chip cookies



Last but not least, korang kena rasa choco chip cookies ni. Kalau tak suka manis sangat, pilih Bitter Choc.

Sumber: Discover KL


sumber artikel : https://www.remaja.my/10-snek-yang-korang-wajib-cuba-dekat-family-mart/

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.