Header Ads

Dek Kerana Ingin Bergaya Sakan, ramai netizen sanggup beli telekung dUCk tiruan, Vivy luah rasa sedih dan pertikai solat mereka tidak sah?


Dalam dunia perniagaan, penjualan barang tiruan adalah diluar kawalan kerana sering dibeli oleh golongan kurang berkemampuan untuk membeli barang asli yang harganya melambung tinggi.

 Terbaru, seorang pengguna twitter yang menggunakan nama @vxnssx telah memuat naik sekeping gambar daripada Insta Story usahawan terkenal, Vivy Yusoff kerana mempertikaikan tahap keimanan seseorang dengan mengerjakan memakai telekung tiruan jenama miliknya, dUCk. Kenapa beli telekung tiruan untuk dibawa solat? Vivy, kamu dah melebih bila kaitkan dengan solat… Berikutan itu, wanita berusia 30 tahun berkenaan telah memuat naik beberapa keping gambar di Insta Story berkenaan dengan komen yang diterima daripada pengikutnya melalui Direct Message (DM).

 Rata-rata tidak menyangka wanita berpengetahuan seperti Vivy boleh mengeluarkan kenyataan dengan mengaitkan perihal solat dan jenama telekung tiruan. Selain itu, mereka juga turut mengatakan harga jenama dUCk tidak mampu dimiliki untuk orang ‘biasa’ membelinya.

 Namun, Vivy menegaskan bahawa dia tidak mengatakan orang ramai perlu membeli telekung yang mahal untuk beribadah sebaliknya boleh membeli telekung yang biasa di kedai selain berjenama dUCk tiruan. Bukan soal barang tiruan tapi soal orang yang pakai barang tiruan… Kenapa nak kaitkan dengan solat?

 Janganlah letak harga barang mahal… Tak semua orang mampu beli… Harga tahap yahudi… Tidak cukup dengan itu, pengguna laman media sosial di Twitter turut mengecam kenyataan Vivy dengan mengatakan harga mahal tahap yahudi malah ada juga mengatakan solat bukannya tidak sah sekiranya memakai telekung berjenama tiruan.Habistu kenapa pakai jenama duCk tiruan? Namun, masih ada segelintir yang menyokong Vivy dengan mengatakan tidak perlu membeli jenama dUCk tiruan sekiranya terus mengkritik jenama tersebut mahal dan tak berpatutan.

 Sumber : Vivy Yusof

kredit artikel : ohmymedia

No comments:

Powered by Blogger.