Header Ads

Takde Pula Seorang Yang Berani Komen Ko**k Dia..’ – Chef Wan Persoal ‘Layanan’ Double Standard Makcik Bawang Terhadap Neelofa Dan Mona. Apa Cerita?



Semalam, menerusi laman Instagram, Chef Wan melahirkan rasa terkilan dengan sikap netizen yang suka membuat gosip serta berfikiran negatif. Dia turut mempertahankan Neelofa yang dikecam teruk gara-gara memakai baju dilabelkan sebagai ‘menjolok mata’.

Terbaru, Chef Wan memuji Mona yang bertubuh gempal berani memperagakan fesyen. Namun, dia rasa terkilan dengan sikap netizen yang dianggap hipokrit kerana membandingkan Mona dan Neelofa.


Mona boleh catwalk lagi baik



So lovely that Fazura gave Monalisa a chance to walked on her show to proof despite not having a perfect supermodel figure she is able to feel as beautiful as the rest kan. What more if it come from her heart. Such a courages person! With just her pink Tutu and T shirt she still look so cute. Fashion is for everyone and come in diff sizes too. Most important apa kita pakai ada keyakinan diri what the rest of the world might think is inmaterial. Bravo Mona i am proud of u. I loved reading all the genuine comments yg memuji semangat Mona.

Ada juga comments of all this idiots and bitchness yg memgata kan she even walked better than Neelofa!? Non of them are prof models and brought on stage just as themselves! They choose to ignored that. Tak pulak berbakul kutukan yg mereka nak hentam si Mona pulak unlike Neelofa? Non even dare to comment about her kopek pun dan nampak aurat itu dan ini except applauded her. This is the hipocrisy of sikap org Melayu kita yg so jelas. No 1 she nobody and cantik ke tidak badan dia no body even bother to bitch and backstabbed her. She not Neelofa kan makcik2 membawang semua.

Sikap orang Melayu ramai talam dua muka



So why bother? We forgive her and accept her se adanya! Nanti kutuk2 lebih terlupa pulak yg badan akak2 ni dan anak2 dara akak pun sikit lebih kurang malu la pulak kan. “Tepuk air di dulang terkena di muka sendiri” padan la muka kan? Its so disgusting to watched this behaviour of wanita2 Melayu kita yg dgn jelas treat other women with double standard la pulak! Isnt all this sikap talam dua muka, bermuka muka so jelas?

I bet ramai jugak yg kutuk di belakang Mona pun tapi tak berani comment secara jujur as they know that would subject them to kena maki hamun balik for not being sensitive to Wanita yg berbadan besar ini.So we better shut up our bloody mouth!

Kita puji sudah lebih selamat. Tapi si Lofa ini sebab kita ni haters dan hati kita busuk lets hentam her anyway. Emmm we should also used Agama to insult her too as there many out there pun jenis kita yg sudah terjamin pintu syurga itu luas terbuka untuk kita2 semua jadi tak salah kita menegur dan bantai dia cukup2! All i can say is how sikap org2 Melayu kita hari ini yg ramai talam dua muka! ???

Sumber : Chef Wan via ohbulan

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.