Header Ads

Makanan Food Truck Dikecam Netizen Sebab Harga Mahal Taraf Yahudi Tapi Rasanya Langsung Tidak Berbaloi Dengan Harga Yang Dibayar...Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, peniaga makanan di Malaysia mengambil inisiatif untuk berniaga menggunakan trak atau lebih dikenali sebagai food trucks.

Biasanya, food trucks sering kelihatan di festival dan karnival, terutamanya di tempat seperti Dataran Merdeka.

Seorang pengguna Twitter @hadzrinaqmal mendedahkan, makanan di sebuah food truck yang dibelinya di kawasan KLCC bukan saja mahal, tetapi tidak sedap.Tweet beliau menjadi tular di Twitter dengan ramai memberi pandangan dan menceritakan pengalaman mereka membeli dan makan makanan trak.

OverpricedMakanan food truck sama saja, semua tak sedap mana


Di luar negara, makanan food truck murah, tetapi di Malaysia…


Setelah aduan ini tular di media sosial, pengguna Twitter itu telah dihubungi wakil peniaga food truck KLCC yang meminta maaf dan memberitahu akan memperbaiki kualiti makanan di masa akan datang.


Sebenarnya ada food truck yang menghasilkan makanan yang sedap dan berkualiti, cuma ia tidak banyak. Apa pun selepas aduan ini tular, diharap semakin ramai pengusaha makanan memperbaiki kualiti dan kesedapan makanan yang dijual supaya perniagaan terus maju. – amazingnara.com

Sumber: Hadzrin Aqmal

No comments:

Powered by Blogger.