Header Ads

7 Gambar Merecik Hawau Anak Dara Selebriti Cantik Terkenal Noniswara, Erysha Emyra Yang Sangat Cantik Dan Menawan Persis Ibunya Sewaktu Remaja...


Nama Noniswara bukanlah asing dalam dunia lakonan. Mesra disapa dengan panggilan Nonis, dia juga sehingga kini masih aktif berlakon. Selain drama Cinta Bukan Kristal, Noniswara turut membintangi drama, Cintaku Di Bumi Izmir.Menerusi perkahwinan pertamanya, pelakon terbabit dikurniakan tiga cahaya mata, Naveer Mihshon Zakaria, 24, Nur Erysha Emyra, 19, dan Nazeer Danish, 11. Anak keduanya, Erysha, difahamkan sedang menuntut di sebuah universiti.
Tak dinafikan memang cantik anak gadis Nonis ini. Tidak hairanlah kalau menjadi tumpuan netizen. Korang tengok muka dia ada iras-iras siapa? Macam ibunya juga kan?

Tak percaya? Jom layan foto-foto Erysha.Pada tahun lepas, Erysha berjaya meraih keputusan cemerlang 9A dalam peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM). Erysha sememangnya ada merancang untuk mengikuti kursus dalam bidang perakaunan di universiti tempatan terlebih dulu sebelum melanjutkan pengajian ke United Kingdom.
KUALA LUMPUR: Anak kedua dramatis Noniswara, Nur Erysha Emyra Zakaria, 18, berjaya meraih keputusan cemerlang 9A dalam peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) yang diumumkan pagi ini.

Erysha mendapat A bagi subjek Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Sejarah, Matematik, Matematik Tambahan, Sains, Prinsip Perakaunan, Ekonomi dan Pendidikan Islam.

Nonis atau nama sebenarnya Noniswara Baharudin, 48, berkata beliau berbangga dengan kejayaan Erysha yang juga pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan Aminudin Baki.Katanya, pencapaian itu adalah hasil sikap remaja itu sendiri yang amat berdisiplin di bidang akademik.

“Alhamdulillah, semestinya sebagai ibu, saya berbangga, sebak dan gembira. Tiada kata-kata yang sesuai untuk menggambarkan kegembiraan ini melihatkan kejayaan seorang anak.

“Erysha anak yang berdisiplin dalam akademik. Saya tidak perlu bersusah payah hendak memaksanya, sebaliknya dia sendiri tahu apa yang perlu dibuat. Jujurnya, bukan dia seorang saja, anak-anak saya yang lain juga begitu,” katanya kepada BH Online.

Tambah Nonis, Erysha merancang untuk mengikuti kursus dalam bidang perakaunan di universiti tempatan terlebih dulu sebelum melanjutkan pengajian ke United Kingdom.

Ditanya apakah hadiah bakal diberikan kepada Erysha, kata Nonis, beliau belum lagi memutuskan mengenai perkara itu.

“Setakat ini, Daddy dia yang sudah berjanji untuk membelikan kereta Mini Cooper untuk Erysha jika dia cemerlang dalam SPM.“Cuma, setakat ini dia belum lagi meminta apa-apa hadiah daripada saya,” ujarnya lagi.

Selain Erysha, Nonis mempunyai dua lagi cahaya mata iaitu Naveer Mihshon Zakaria, 22 dan Nazeer Danish, 10.

Sumber – Hangat.com

No comments:

Powered by Blogger.