Header Ads

Insta Famous tudung labuh dikritik biadap oleh netizenBagi wanita yang sudah berkahwin, suami adalah sumber pahala yang paling mudah untuk dikaut setiap hari. Setiap tanggungjawab yang ditunaikan semuanya berpahala.

Namun jika tersilap langkah dan kata dengan suami, maka jatuh lah hukum berdosa kepada sang isteri. Terbaru, seorang Insta Famous, pendakwah bebas dan model muslimah, Aisyah Hijanah telah dilanda dengan kontroversi gara-gara video yang dimuat naik di laman Instagramnya beberapa hari lalu.Aishah yang suatu ketika dahulu pernah terkenal di laman media sosial kerana kisah perkahwinan mudanya dengan suami, Alif Teega yang juga seorang pendakwah bebas sering memuat naik video-video soal jawab berkenaan agama dengan pengikutnya di Instagram.2 hari lalu, Aisyah telah memuat naik video tutorial memakai tudung bawal namun ketika dia sedang melakukan tutorial tersebut, suaminya yang baru sahaja selesai mengambil wudhuk mengatakan bahawa dia hendak mendirikan solat.

Walau bagaimanapun Aisyah yang ketika itu sedang sibuk merakamkan tutorial tidak mengendahkan permintaan suaminya yang hendak solat di situ dan hanya menjawab

Ketepilah.. janganlah kacau. Orang nak buat tutorial kat sini, masa tulah abang nak solatlah, apalah..”

Ekoran daripada tindakannya yang tidak mengendahkan suaminya dan menjawabnya dengan agak kasar, ramai netizen yang mengkritik dan menghentam terus gadis bertudung labuh ini.

Kata mereka, walaupun hanya bergurau tidak seharusnya dia melayan suaminya sebegitu. Netizen juga turut memfokuskan perubahan riak wajah suaminya apabila Aisyah menjawab dengan kata-kata yang dianggap bergurau itu.

Isu ini bukan sahaja kecoh di laman Instagram, malah di laman Twitter juga netizen tidak henti-henti mengecam tindakan gadis ini.
Gurau tak apa tp ayat tu macam kurang ajar..
Cara bercakap tu macam kurang elok sikit, sakat tu tak apaSuami tegur 2 kali nak solat kot..Orang tudung labuh kahwin muda sekarang beria tayang bahagia…Sumber : IG Aisyah, Twitter via ohmymedia

No comments:

Powered by Blogger.