Header Ads

Letak Minyak Brek Motor Pada Gigi Sa-kit, Pipi Lelaki Ini Akhirnya Terpaksa DitebukBoleh dikatakan ramai diluar sana yang tidak menitikberatkan kesihatan gigi dek kerana takut untuk berjumpa dengan doktor gigi. Pasti semua tahu peme--riksaan gigi perlu dilakukan sekurang-kurangnya 6 bulan sekali.

Siapa yang pernah mempunyai pengalaman sa--kit gigi, pasti tahu betapa peritnya rasa sak--it tersebut. Lebih teruk ada yang mengalami sa----kit gigi sehingga de--mam.

Kalau dah sa--kit gigi tu cepat-capat jumpa doktor dan jangan pula jadi seperti individu ini yang membiarkan gigi saki--t bertahun lamanya dan hanya bergantung pada minyak brek motor.Letak minyak brek motor pada gigi sa--kit? Biar betul? Baru-baru ini, seorang pengguna Facebook Happy Wee berkongsikan kisah benar dimana seorang pesa--kit merawat giginya yang sak--it dengan meletakkan minyak brek motor sehingga dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi (ICU).

Sudah bertahun sak--it gigi, akhirnya s--akit semakin teruk
Menurut perkongsian tersebut, individu itu meletakkan minyak brek motor pada giginya yang saki--t dan rasa sa--kit tersebut hilang. Beberapa minggu kemudian gigi di bahagian lain pula yang saki--t dan mencuba cara yang sama, namun rasa sak--it tidak hilang, malah wajahnya semakin membengkak.

Bengkak semakin besar, nanah sudah sampai ke saraf dan otak
Doktor yang merawatnya membuat keputusan untuk mencabut gigi yang didapati sudah rosak dan mengeluarkan na--nah yang sudah penuh dimuka. Lebih mengejutkan, jang--kitan yang dialami oleh individu tersebut boleh membawa m--aut.
Apa pun diharap kisah ini dapat dijadikan pengajaran dan sa--kit gigi tidak boleh dibuat main. Jika tidak merawatnya dengan betul ianya boleh menyebabkan kem--atian. Siapa sangka, pada awalnya ia hanya masalah kecil tapi boleh membawa masalah besar.


Sumber : vitdaily.com

No comments:

Powered by Blogger.