Header Ads

(Video) Aliff Aziz Dan Bella Astillah Sah Bercerai Talak Satu Hari Ini...Kemelut rumahtangga yang melanda pasangan Aliff Aziz dan Bella Astillah hari ini berakhir apabila pasangan itu sah bercerai talak satu di Mahkamah Rendah Syariah Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur, hari ini.

Dalam temubual bersama wartawan selepas selesai kes, Aliff Aziz mengakui yang beliau masih menyayangi isteri dan anaknya namun akur dengan apa yang terjadi sebagai balasan untuk sikapnya selama ini.

Bella Astillah pula berkata beliau akan meneruskan hidup seperti bersama anaknya tanpa kehadiran Aliff Aziz dan mengakui memohon penceraian selepas kon-troversi demi kon-troversi melanda rumahtangga bersama Aliff Aziz.

Artikel dari beautifulnara.com,

Selepas beberapa kali dilanda ko-ntroversi, kemelut rumah tangga penyanyi Aliff Aziz dan Bella Astillah berakhir apabila pasangan ini sah bercerai talak satu di Mahkamah Rendah Syariah Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur, hari ini.Aliff kelihatan sebak saat melafazkan talak pada jam 3.45 petang tadi, di hadapan Hakim Syarie Izzat Syazli Murshid selepas mahkamah membenarkan permohonan cerai difailkan Bella. Permohonan cerai itu difailkan Bella  selaku plaintif pada 21 Mac lalu mengikut Seksyen 47 Enakmen Undang-Undang Keluarga Islam (Wilayah Persekutuan) 1984.


Mahkamah juga memerintahkan Aliff perlu membayar nafkah anaknya bernama Ayden berusia dua tahun sebanyak RM1,000 sebulan.

Ketika menjawab soalan hakim alasan untuk bercerai, Bella  berkata mereka tiada persefahaman dan sudah tidak tinggal bersama lebih tiga bulan. Alasan lain adalah, suaminya selalu cuuurang dan Bella mempunyai bukti seperti gambar dan video.

Dalam pada itu, Aliff mengakui beliau masih sayangkan Bella dan anak mereka namun beliau akur dengan ketentuan takdir. Semuanya adalah balasan untuk sikapnya selama ini.


Terdahulu, Aliff  terpalit dengan kontr-oversi cuuurang pada Julai 2017 dengan pelakon Afifah Nasir. Bagaimanapun, ketika itu  Bella memaafkan perbuatan Aliff, tetapi sekali lagi Aliff kantoi cuuurang bermesraan dalam keadaan mabuk dengan pelakon baharu, Oktovia Manrose, sekitar Februari lalu.

Sumber Berita : Harian Metro

Sumber artikel : rotikaya.com dan beautifulnara.com

No comments:

Powered by Blogger.